Helen Mirren:

- Statusen som sex-symbol vil nok følge meg til graven

Hollywood-stjernen åpner seg om alderdommen.

VAKKER: Her poserer Helen Mirren drevent for bladet AARPFs desember/januar utgave. Foto: MillerMobley/AARP/Splash Scanpix
VAKKER: Her poserer Helen Mirren drevent for bladet AARPFs desember/januar utgave. Foto: MillerMobley/AARP/Splash Scanpix Vis mer
Publisert

SEOGHØR.NO: Den evigunge Oscar-vinneren Helen Mirren (71) får moteeksperter til å gispe av beundring og gjør fremdeles menn mo i knærne.

Hun har blitt stemplet som et av Hollywoods store sex-symbol, og selv om hun nå er over 70 klarer hun fremdeles ikke å bli kvitt denne merkelappen.

- Statusen som sex-symbol vil nok følge meg til graven, sier Oscar-vinneren til AARP The Magazine.

Den britiske skuespilleren, kjent for suksessfilmer som «The Queen» og «Calendar Girls», stiller opp på flere flotte bilder i bladet, og viser at naturlig skjønnhet kommer i alle aldre.

STILIG DAME: Skuespilleren får ofte skryt for sin motesans. Foto: MillerMobley/AARP/Splash 
STILIG DAME: Skuespilleren får ofte skryt for sin motesans. Foto: MillerMobley/AARP/Splash  Vis mer

Mirren åpner seg også om hvordan hun synes det er å eldes.

- Det beste med å være over 70 er å være over 70, starter hun.

- Selvfølgelig var tanken på å bli 70 fryktelig da jeg var 45, men man har bare to muligheter i livet. Å dø ung eller bli gammel, forteller hun til bladet og fortsetter:

- Når man er 25 år er ideen om å dø ung kult på en måte. Litt romantisk, sånn som James Dean. Men så innser man at livet er for gøy til å gjøre det. Livet er fascinerende, fantastisk og følelsemessig. Så man må bare finne en måte, psykisk og fysisk, å takle å bli eldre på.

Giftet seg av praktiske årsaker

Den prisbelønte stjernen har vært sammen regissøren Taylor Hackford (71) siden 1986, men paret valgte først å gifte seg 11 år senere - på ektemannens 53-årsdag.

- Jeg var 38 år da jeg traff Taylor. Så det var ganske sent i livet. Vi valgte til slutt å gifte oss fordi vi innså at vi kom til å tilbringe resten av livet sammen. Men vi giftet oss mest av praktiske grunner som økonomi og slike kompliserte ting. Og vi merket at familiene våre ønsket at vi skulle gifte oss, forklarer hun.

Saken fortsetter under bildet.

LYKKELIG GIFT: Helen og Taylor har vært gift i 19 år.
LYKKELIG GIFT: Helen og Taylor har vært gift i 19 år. Vis mer

Mens Hackford har to barn fra tidligere ekteskap, så fikk duoen aldri barn sammen.

- Jeg valgte helt bevisst karrieren min over forhold frem til jeg møtte Taylor, innrømmer Mirren, som på 80-tallet var samboer med Hollywood-stjernen Liam Neeson (64).

Senere denne måneden er 71-åringen kinoaktuell i dramaet «Collateral Beauty». Her spiller hun blant annet mot Will Smith, Kate Winslet, Keira Knightley og Edward Norton.

Og Kate Winslet har bare ros å komme med når det gjelder skuespiller-kollegaen.

- Man kan sitte og snakke med Helen i timesvis. Om alt fra pupper og menn til jobb og hva slags cocktail vi skal drikke senere. Hun er venn med alle, og hun er helt ubeskrivelig sexy og vakker. Alle har lyst til å kline med henne, forteller «Titanic»-stjernen til bladet.

FØR OG NÅ: Helen Mirren er gudommelig vakker uansett alder. Bildet til venstre er tatt tidligere i år, mens bildet til høyre er tatt av henne som ung skuespiller. Foto: NTB Scanpix.
FØR OG NÅ: Helen Mirren er gudommelig vakker uansett alder. Bildet til venstre er tatt tidligere i år, mens bildet til høyre er tatt av henne som ung skuespiller. Foto: NTB Scanpix. Vis mer

LES OGSÅ: Lisa Rinna: - Ja, jeg er 53 år

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer