PAPPA: Torbjørn Røe Isaksen har blitt pappa til ei lita jente.  Foto: Stella Pictures
PAPPA: Torbjørn Røe Isaksen har blitt pappa til ei lita jente. Foto: Stella PicturesVis mer

Statsråden tar ut full pappaperm

- De færreste er uerstattelige enten man driver med politikk eller finans, sier den nybakte pappaen Torbjørn Røe Isaksen.

SEOGHØR.NO: Den 26.juni, bare minutter før midnatt, ble kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (35), pappa. Han og kona Henriette Ringnes har vært gift i snart tre år, og ble endelig foreldre til ei lita jente.

- Vi er veldig glade nå! Vår datter ble født det siste kvarteret torsdag kveld. Nå gleder vi oss til noen rolige uker sammen for å bli kjent med henne, sa han til VG etter fødselen.

Kunnskapsministeren har også planer om å ta full pappapermisjon på tre måneder, fra regjeringsposten. Det skriver avisen Dagens Næringsliv.

Kristin Clemet, tidligere Høyre-statsråd, uttalte tidligere i år at Isaksen og andre statsråder bør vente med å ta ut pappaperm til regjeringsperioden deres er over. Isaksen er ikke enig.

MINISTER: Torbjørn Røe Isaksen og Erna Solberg på møte med næringslivstoppene.  Foto: ANB/All Over Press
MINISTER: Torbjørn Røe Isaksen og Erna Solberg på møte med næringslivstoppene. Foto: ANB/All Over Press Vis mer

- De færreste er uerstattelige enten man driver med politikk eller finans. Regjeringen er et kollegium, og jeg har dyktige folk rundt meg som er godt rustet til å håndtere fraværet, sier Isaksen til Dagens Næringsliv.Han har ennå ikke bestemt seg for når han skal ta seg fri, men når han er borte vil det settes inn et settestatsråd.

LES MER: Kjendiser i Facebook-fella