«Statsministermannen» ventet med blomster på Erna

For 17 år siden giftet Erna Solberg og Sindre Finnes seg. Det er også så lenge siden Norge sist hadde en «statsministermann».

SEOGHØR.NO: Onsdag tok Erna Solberg (52) over statsministerens kontor og møtte pressen og velgerne under en folkefeiring utenfor slottet. I folkemengden sto også Erna Solbergs ektemann Sindre Finnes (49) på plass med blomster til kona.

- Det er en morsom dag i dag å få lov til å være med på dette. Men det blir ingen feiring i dag. Nå går Erna rett til statsministerens kontor og begynner å jobbe, sier han til Seoghør.no.

Ikke siden Gro Harlem Brundtland gikk av som statsminister i 1996 har Norge hatt en statsministermann. Samme året giftet Erna og Sindre seg og sammen har de barna Erik (14) og Ingrid (16).

STOLTE: Ernas ektemann Sindre og barna Erik og Ingrid ventet på mamma med blomster.  Foto: Arne-Petter Lorentzen/Seoghør
STOLTE: Ernas ektemann Sindre og barna Erik og Ingrid ventet på mamma med blomster. Foto: Arne-Petter Lorentzen/Seoghør Vis mer

Finnes jobber til daglig som fagsjef i Norsk Industri og vil forsette jobben som normalt selv om kona blir Norges mektigste kvinne. 

- Det blir litt justeringer, men planen er å ha samme jobben og jobbe heltid. 

- Hvordan er det å bli sammenlignet med Arne Olav Brundtland?

- Det er slik det blir. Han er jo den forrige mannen som hadde en ektefelle som var statsminister. 

REGJERINGSSKIFTE: Onsdag ble Erna Solberg Norges nye statsminister. Foto: Stella Pictures
REGJERINGSSKIFTE: Onsdag ble Erna Solberg Norges nye statsminister. Foto: Stella Pictures Vis mer

Det er likevel en helt annen hverdag som nå venter Norges nye statsministerpar.

- Det er mye som har forandret seg, sosiale medier og måten verden fungerer på. Sikkerhetsvakter var vel heller ikke så vanlig den gangen Gro var statsminister. 

- Blir du nå kalt statsministermann?

- Ja, det må pressen klare å finne ut av, sier Finnes.

LES OGSÅ: Gir bort Melodi Grand Prix-kjolen