Boris Johnson:

Statsministerens 24 år yngre kjæreste vekker oppsikt

Den mektige PR-rådgiveren flytter straks inn i 10 Downing Street med Boris Johnson (55).

NY «FØRSTEDAME»: For en måned siden ble det bekreftet at Boris Johnson hadde funnet kjærligheten med 31 år gamle Carrie Symonds. Nå blir hun britenes «førstedame». Foto: NTB scanpix
NY «FØRSTEDAME»: For en måned siden ble det bekreftet at Boris Johnson hadde funnet kjærligheten med 31 år gamle Carrie Symonds. Nå blir hun britenes «førstedame». Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

Tirsdag ble det offisielt. Tidligere utenriksminister, London-borgermester og brexit-general Boris Johnson (55) har tatt over som leder av De konservative, og blir dermed britenes nye statsminister. Theresa May trakk seg i juni, og det var ventet at en ny kandidat ville være på plass fort.

Nå har Johnson tatt over tømmene. Han vant med hele 33 prosentpoeng mot nåværende utenriksminister Jeremy Hunt.

Han er av flere blitt sammenlignet med Donald Trump de siste åra. Den amerikanske presidenten er fra seg av begeistring over avgjørelsen, og kaller den «fantastisk».

Noe av det første på agendaen til Johnson, blir å flytte inn i 10 Downing Street, der britiske statsministre og deres familier tradisjonen tro bor under de sittende periodene sine. Med seg i boligen får han kjæresten Carrie Symonds (31), som fram til juni i år var nokså ukjent.

KJÆRESTER: Det siste halvåret har Boris Johnson blitt observert med 31 år gamle Carrie Symonds en rekke ganger. I sommer ble det kjent at de var kjærester. Nå blir hun britenes «førstedame». Her er de på biltur sammen i slutten av mai. Foto: Reuters / NTB scanpix
KJÆRESTER: Det siste halvåret har Boris Johnson blitt observert med 31 år gamle Carrie Symonds en rekke ganger. I sommer ble det kjent at de var kjærester. Nå blir hun britenes «førstedame». Her er de på biltur sammen i slutten av mai. Foto: Reuters / NTB scanpix Vis mer

Forholdet deres ble nemlig bekreftet på grunn av en ordensforstyrrelse.

Politiet tilkalt

I midten av juni skrev flere britiske medier at politiet ble tilkalt til Boris Johnsons bopel, sør i London. Naboer hadde hørt krangling, skriking og tallerkener som gikk i tusen knas, og ble bekymrede. The Guardian var blant mediene som hørte opptak fra adressen, og det ble hevdet at Johnson uttalte at han nektet å forlate boligen.

Fram til det tidspunktet hadde britisk presse bare spekulert i om han og Symonds faktisk var kjærester, eller om de bare hadde et profesjonelt forhold. At de to faktisk bodde sammen, ble sett på som sikkert bevis for førstnevnte påstand.

HUSBRÅK: Politiet ble i juni tilkalt til Symonds og Johnsons residens i London, der de skal ha kranglet heftig. Det var da forholdet deres ble bekreftet, på grunn av den intense medieoppmerksomheten. Hun er 24 år yngre enn kjæresten, og flytter nå inn med ham i 10 Downing Street. Foto: Instagram
HUSBRÅK: Politiet ble i juni tilkalt til Symonds og Johnsons residens i London, der de skal ha kranglet heftig. Det var da forholdet deres ble bekreftet, på grunn av den intense medieoppmerksomheten. Hun er 24 år yngre enn kjæresten, og flytter nå inn med ham i 10 Downing Street. Foto: Instagram Vis mer

Det er bare et halvt års tid siden Johnson valgte å skille seg fra Marina Wheeler, som han hadde vært gift med i 25 år. Paret meldte om skilsmissen gjennom en pressemelding, og skrev at de ikke ønsket å kommentere saken ytterligere.

Andre medier mente derimot å ha mer informasjon om bruddet. Sky skrev at det hadde blitt spekulert på at de to ikke bodde sammen lenger, og at han hadde vært utro med en yngre kvinne. En av kvinnene tabloidene pekte ut, var 24 år yngre Carrie Symonds.

Etter husbråket i sommer og bekreftelsen på forholdet, har tabloidene gravd fram stort sett alle aspekter av Symonds fortid. I perioden som kommer, vil trolig enda flere kort bli lagt på bordet om statsministerens mystiske kjæreste.

Avisarving

31-åringen kommer fra relativt gode kår. Hennes far, Matthew Symonds, var med på å starte den populære avisa The Independent i sin tid. Hennes mor, Josephine McAffee, jobbet på sin side som advokat for avisa. Hun vokste med andre ord opp med en bred forståelse av hva som kreves for å komme på trykk, og hvor alvorlig en negativ sak kan påvirke et individ eller en organisasjon.

At hun derfor, ifølge Business Insider, bestemte seg for å studere kunsthistorie ved universitetet i Warwick, kom overraskende på. Hun ble ferdig med graden sin i 2009, og presterte godt. Hun hadde derimot på ingen måte planer om å jobbe med kunst.

PROTESTER: Etter husbråket, møtte flere opp for å protestere utenfor leiligheten til Symonds. Det er tydelig at kjæresten hennes er en kontroversiell skikkelse, som denne «Fuck Boris»-plakaten viser. Foto: NTB scanpix
PROTESTER: Etter husbråket, møtte flere opp for å protestere utenfor leiligheten til Symonds. Det er tydelig at kjæresten hennes er en kontroversiell skikkelse, som denne «Fuck Boris»-plakaten viser. Foto: NTB scanpix Vis mer

Samtidig som hun var student, hadde hun en relativt nervepirrende opplevelse. Til The Telegraph har hun uttalt at hun som 19-åring ble forsøkt dopet ned av en serievoldtektsmann, som i 2009, ble dømt for å ha forgrepet seg på 12 kvinner.

Han jobbet som taxisjåfør, og ga henne et glass med champagne. Han hevdet å ha vunnet penger, og ville feire med henne.

- Da jeg fikk glasset helte jeg det, i all hemmelighet, ut på gulvet. Jeg var redd for å bli dopet ned. Jeg spilte så alderskortet, og sa at jeg var altfor ung for ham, har hun uttalt.

Hun kom seg helskinnet gjennom hendelsen. Under studiene møtte hun Oliver Haste, som hun havnet i et forhold med. Han har tidligere uttalt til Mail on Sunday at han introduserte henne for flere medlemmer av Det konservative partiet under studietida, fordi han selv var interessert i politikken deres. Det skal hun også ha blitt på den tida.

BEGYNTE I DET SMÅ: Symonds' politiske interesse skal ha oppstått da en av hennes ekskjærester introduserte henne for flere av De konservatives kandidater. Foto: NTB scanpix
BEGYNTE I DET SMÅ: Symonds' politiske interesse skal ha oppstått da en av hennes ekskjærester introduserte henne for flere av De konservatives kandidater. Foto: NTB scanpix Vis mer

Selv om de to gikk hver til sitt i 2010, beholdt hun interessen sin for politikk, og fikk etter hvert en jobb i partiets PR-avdeling. Hun jobbet blant annet for Johnson i 2011, da han ville bli gjenvalgt som ordfører i London. Det valget vant han.

Nest mest innflytelsesrik

Business Insider skriver at 31-åringen deretter begynte i kommunikasjonsavdelingen til partiet, der hun hadde flere jobber. Hun jobbet blant annet for ministrene John Whittingdale og Sajid Javid. I 2017, før hun hadde fylt 30 år, ble hun De konservatives kommunikasjonssjef.

Jobben skal ha vært krevende, men også givende. Symonds hadde et åpenbart talent for det hun drev med, og ble i fjor omtalt av PR Week som den nest mest innflytelsesrike personen i den britiske PR-bransjen.

AKTIVIST: I høst byttet 31-åringen jobb. Nå jobber hun med konservering av verdenshavene. Her fotografert under en demonstrasjon i januar, sammen med Stanley Johnson. Foto: NTB scanpix
AKTIVIST: I høst byttet 31-åringen jobb. Nå jobber hun med konservering av verdenshavene. Her fotografert under en demonstrasjon i januar, sammen med Stanley Johnson. Foto: NTB scanpix Vis mer

Samtidig som hun klatret opp i partiet, begynte medier å spekulere på om hun hadde funnet en ekstra god tone med Johnson. De hadde tross alt jobbet sammen ved en rekke anledninger, og ble fotografert sammen i private kontekster en rekke ganger.

Paret ble blant annet observert sammen i mai, utenfor Mamma Mia-restauranten i London. De skal ha spist sammen i anledning hennes 31-årsdag.

DANSER: President Donald Trump deltar på en seremoni under sitt besøk i Saudi-Arabia. Video: CNN Vis mer

«Iscenesatt»

Etter husbråket i sommer, begynte et annet bilde av dem å sirkulere i britisk presse. Det var for å unngå flere skandaløse overskrifter at britisk presse mente at paret har iscenesatt et mystisk bilde, som viser Johnson og Symonds som ser kjærlig inn i hverandres øyne. Ting er ikke så ille mellom oss som dere tror, skal bildets klare signal ha vært.

Enkelte medier mente derimot å vite at bildet var iscenesatt. Tidspunktet for publiseringen og at bildet har ukjent opphavsperson, er to av tingene som taler for en slik teori, mener tabloidavisene. Johnson har selv ikke villet kommentere bildet, men har heller ikke avvist at det er iscenesatt.

«ISCENESATT»: Britiske tabloidaviser hevder at dette bildet, som viser Boris Johnson og kjæresten Carrie Symonds, er iscenesatt. De setter det i sammenheng med sommerens husbråk i parets hjem, da politiet ble tilkalt til stedet. Foto: Ukjent
«ISCENESATT»: Britiske tabloidaviser hevder at dette bildet, som viser Boris Johnson og kjæresten Carrie Symonds, er iscenesatt. De setter det i sammenheng med sommerens husbråk i parets hjem, da politiet ble tilkalt til stedet. Foto: Ukjent Vis mer

I høst valgte Symonds å forlate politikken, til fordel for en ny jobb. Hun begynte som PR-ansvarlig for Vibrant Oceans, som er en organisasjon eid av Bloomberg. Organisasjonen har som formål å sørge for at havet overlever klimaendringene og plastutslippene.

Hun jobber med andre ord ikke med politikk lenger, men har sikkert sitt å si om at kjæresten nå er statsminister. Hun har gitt ham råd før, og kommer trolig til å gjøre det igjen. The Telegraph skriver at Symonds trolig ikke kommer til å flytte inn i statsministerboligen med en gang.

Mens det er ventet at Johnson kommer til å flytte inn ganske umiddelbart, ønsker hun å holde en armlengdes avstand. Hun vil derfor flytte inn et par dager etter, så hun slipper all oppmerksomheten fra mediene.

LES OGSÅ: - Sint og fornærmet etter fansens gest

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer