PÅ TOKT I ANTARKTIS: Jarle Andhøys nye ekspedisjon til Antarktis har nå fått oppmerksomheten til selveste statsministeren på New Zealand. Foto: Scanpix
PÅ TOKT I ANTARKTIS: Jarle Andhøys nye ekspedisjon til Antarktis har nå fått oppmerksomheten til selveste statsministeren på New Zealand. Foto: Scanpix Vis mer

Statsministeren frykter for Andhøys sikkerhet

- Vi er bekymret for sikkerheten ombord i båten.

Publisert
SEHER.NO: «Berserk»-kapteinen Jarle Andhøys nye ferd til Antarktis har nå ført til bekymring på høyeste hold hos myndighetene i New Zealand.

Etter at en av deres landsmenn havnet som blindpassasjer i den norske båten, da den satte kurs mot Antarktis uten tillatelse i januar, har statsminister John Key uttrykket bekymring for mannskapets sikkerhet.

- Det er et område hvor du trenger tillatelse for å få lov til å dra til, og vi tror ikke den norske seileren har dette i orden. Vi er bekymret for hvordan sikkerheten blir ivaretatt om bord og risikoen for newzealanderen som er på båten, sier Key til New Zealand Herald, ifølge Dagbladet.

Siste observasjon av båten «Nilaya» var 26. januar i newzealandsk farvann.

Andhøy har tidligere sagt at han ikke vil gamble med mannskapets sikkerhet på turen.

- Vi seiler og ser an forholdene. Det er ingen skam å snu. Vi tar ingen unødige sjanser, og er det for mye is og dårlige forhold, så snur vi, har han tidligere sagt til NRK ifølge Dagbladet.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: «Berserk»-etterlatte stevner TVNorge

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer