HAR SUKSESS: - Vi hadde jo på følelsen at vi skulle få en pris eller to, men det var jo litt voldsomt med fem priser, sier Mikkel S. Hermansen i Stagate etter fem priser i "bransje-Grammy". Foto: Stella Pictures
HAR SUKSESS: - Vi hadde jo på følelsen at vi skulle få en pris eller to, men det var jo litt voldsomt med fem priser, sier Mikkel S. Hermansen i Stagate etter fem priser i "bransje-Grammy". Foto: Stella PicturesVis mer

Stargate hyllet i "bransje-grammy"

Stargate hentet hjem fem ASCAP-priser - med blant andre Justin Timberlake og Fergie i salen.

SEHER.NO: Mikkel S. Hermansen og Tor Erik Hermansen, som utgjør Stargate, har suksess som aldri før. Etter nattens "bransje-grammy" å dømme, sto nordmennene bak hver tiende amerikanske radiohit i fjor, skriver Dagbladet.

- Vi hadde jo på følelsen at vi skulle få en pris eller to, men det var jo litt voldsomt med fem priser, sier Mikkel S. Hermansen til avisen.

Det siste året har Stargate hatt med seg artister som Mariah Carey, Rihanna, Janet Jackson, Usher, Beyoncé og Shakira. Sånt lukter det svidd av...

Og i natt entret de to nordmenne altså scenen hele fem ganger under Pop Music Awards i Kodak Theatre i Los Angeles - med blant andre Lionel Ritchie, Justin Timberlake og Fergie blant publikummerne.

Det er den amerikanske låtskriverorganisasjonen ASCAP som står for utdelingen, der prisene går til de som faktisk skriver de ulike låtene. Låtene duoen vant priser for var "Irreplaceable" med Beyoncé, Jordin Sparks' "Tattoo", Elliott Yamins "Wait for you", "Because of you" med Ne-Yo og "Hate that I love you" med Rihanna.

- 2006 var et kjempeår, 2007 gikk enda bedre og første kvartal i 2008 har vært helt fantastisk. Nå har vi jobbet med alle vi har drømt om, sier Mikkel S. Hermansen til Dagbladet.

I Pop Music Awards deles det ut én pris for hver av de femti mest spilte låtene på amerikansk radio i fjor. Stargates fem priser betyr dermed at de står bak hver tiende amerikanske radiohit.

LES OGSÅ: Stargate + Mariah = sant