PÅ NORGESBESØK: Tirsdag ankom Jay-Z Værnes flyplass utenfor Trondheim sammen med kona, Beyoncé. I går kveld opptrådte han under UKA-09. Foto: All Over Press
PÅ NORGESBESØK: Tirsdag ankom Jay-Z Værnes flyplass utenfor Trondheim sammen med kona, Beyoncé. I går kveld opptrådte han under UKA-09. Foto: All Over PressVis mer

- Stargate er mine gutter

Jay-Z hyller sine norske venner.

SEHER.NO: Tirsdag ankom stjernerapperen og musikkprodusenten Jay-Z (39) Trondheim, for å opptre i Dødens Dal i forbindelse med kulturfestivalen UKA-09. Med seg til trønderbyen hadde 39-åringen med seg kona Beyoncé Knowles (28).

Til Dagladet hyller rapperen de norske stjerneprodusentene Mikkel S. Eriksen og Tor Erik Hermansen i Stargate, som skal ha vært de som overtalte han til å komme til Trondheim.

- Vi var sammen i New York før jeg kom hit, faktisk, de spilte noe musikk for meg som de lager for en ny artist vi jobber med. Stargate er mine gutter, det er dem jeg går til når vi ska bygge en karriere, som vi gjorde med Ne-Yo og Rihanna. De er mine stjernebyggere, sier rapperen til Dagbladet. 

I mars 2006 fikk de sitt store USA-gjennombrudd  med Ne-Yo og hans nummer én-hit "So Sick". I tiden etter har  nordmennene produsert en mengde hits, deriblant Beyoncés "Irreplaceable".

Jay-Z og Stargate etablerte i fjor et eget plateselskap og musikkforlag, kalt StaRoc, og selskapet jobber nå med å signere artister.

Trondhjemmeren Mikkel S. Eriksen, som sammen med Tor Erik Hermansen utgjør produsent og låtskriver-duoen Stargate, skal ha bidratt til at Jay-Z takket ja til invitasjonen til trønderbyen.

– Jeg fikk en forespørsel fra Torstein Holen og Uka for over et halvt år siden, om det var mulig å tenke seg Jay-Z i Trondheim under Uka. Det syntes jeg hørtes så bra ut at jeg snakket direkte med Jay-Z og sa at du kommer til å få en forespørsel fra min hjemby – og at det hadde vært bra om du kunne takket ja, sier Eriksen til Adresseavisen.

I forrige uke gjestet Jay-Z Skavlan, og til Dagbladet forteller han at han har gode minner fra intervjuet.

- Jaja, det var veldig gøy. Skavlan er en bra programleder. Er det virkelig alltid så morsomt? 

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no eller ring vår tipstelefon 93076767!

LES OGSÅ: Jay-Z gjester Skavlan