Carrie Fisher:

«Star Wars»-stjernen fikk hjertestans på fly

Carrie Fisher skal nå være ute av kritisk tilstand, ifølge bror Todd Fisher.

PRINSESSE LEIA: Carrie Fisher er med god margin mest kjent som prinsesse Leia Organa fra «Star Wars». Foto: Lucas Films / Zuma / NTB Scanpix
PRINSESSE LEIA: Carrie Fisher er med god margin mest kjent som prinsesse Leia Organa fra «Star Wars». Foto: Lucas Films / Zuma / NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Skuespilleren Carrie Fisher (60) var i kritisk tilstand etter å ha fått hjertestans på et fly på vei fra London til Los Angeles. Det melder flere amerikanske medier, deriblant TV-kanalen NBC, som henviser til politikilder.

Ifølge BBC, som siterer nyhetsbyrået AP, opplyser Fishers bror Todd at skuespillerens tilstand er stabil. BBC viser til flere twittermeldinger fra passasjerer på samme fly, som skriver at Fisher sluttet å puste under turen og fikk hjelp av helsepersonell.

Oppdatert 04.17: The Guardian melder at Fisher nå skal være ute av kritisk tilstand.

Mark Hamill og Peter Mayhew, som spiller henholdsvis Luke Skywalker og Chewbacca i de gamle «Star Wars»-filmene sammen med Fisher, har begge ønsket henne god bedring på Twitter i kveld. Det samme har skuespillernavn på William Shatner og Christina Applegate.

Hjertestansen inntraff ifølge TMZ ca. 15 før landing på LAX. En passasjerer med kompetanse i akuttmedisin utførte hjerte-lunge-redning på Fisher, som ble fraktet til sykehus i Los Angeles i hui og hast etter landing, like etter klokka 21 norsk tid.

Flyselskapet United Airlines har ifølge Los Angeles Times bekreftet at en passasjer på rute 935 fra London var bevissløs og ble tatt hånd om av helsepersonell etter landing.

Saken fortetter nedenfor.

COMEBACK: Fisher fikk et solid comeback med fjorårets «The Force Awakens». Her under premieren i London. Foto: Paul Hackett / Reuters / NTB Scanpix
COMEBACK: Fisher fikk et solid comeback med fjorårets «The Force Awakens». Her under premieren i London. Foto: Paul Hackett / Reuters / NTB Scanpix Vis mer

Fisher er med god margin mest kjent som prinsesse Leia Organa i «Star Wars», og har spilt i «Episode IV: Et nytt håp» (1977), «Episode V: Imperiet slår tilbake» (1981), «Episode VI: Jediridderen vender tilbake» (1983) og «Episode VII: The Force Awakens» (2015).

Fisher er også forfatter, og har nylig gitt ut selvbiografien «The Princess Diarist». Hun var utenlands på grunn av en promoturné i forbindelse med boka.

Fisher gjentar prinsesse Leia-rollen i «Episode VIII», som allerede for en stor del er ferdig innspilt og har premiere om et års tid.

Skuespilleren har vært åpen om sine personlige problemer. Hun er diagnostisert med bipolar lidelse og har misbrukt kokain og medikamenter.

Hun hadde et lengre forhold med artist Paul Simon, og de hadde et kort ekteskap i 1983/84. Hun har en datter, skuespilleren Billie Lourd (24), med manageren Bryan Lourd (56).

LES OGSÅ: - Vi bor i hver vår etasje

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer