«Star Wars»-stjernen avslørte sin skjulte lidelse

- Selvtilliten min er blitt revet i fillebiter, forteller skuespiller Daisy Ridley åpenhjertig.

LAV SELVTILLIT: «Star Wars»-stjernen Daisy Ridley avslører at symptomene som følger med tilstanden polycystisk ovariesyndrom har gått hardt utover selvtilliten hennes. Her er hun avbildet på flyplassen i Belfast, skjult bak store solbriller, i midten av mai i forbindelse med innspillingsstarten til «Star Wars : Episode VIII» i Irland.  Foto: Splash News
LAV SELVTILLIT: «Star Wars»-stjernen Daisy Ridley avslører at symptomene som følger med tilstanden polycystisk ovariesyndrom har gått hardt utover selvtilliten hennes. Her er hun avbildet på flyplassen i Belfast, skjult bak store solbriller, i midten av mai i forbindelse med innspillingsstarten til «Star Wars : Episode VIII» i Irland. Foto: Splash News Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Den britiske skuespilleren Daisy Ridley (24) har gjort stor suksess som rollefiguren Rey i «Star Wars: The Force Awakens», og brunetten har utvilsomt fått mange beundrere.

Torsdag valgte den flotte filmstjernen imidlertid å dele et personlig innlegg på Instagram-profilen sin, der hun avslører en skjult lidelse hun har slitt med i snart ti år.

- Som 15-åring fikk jeg diagnosen endometriose. En kikkhullsoperasjon, mange konsultasjoner og åtte år senere, var smerten tilbake (men mildere denne gangen) og huden min var SÅ FÆL. Jeg har prøvd alt: Produkter, antibiotika, flere produkter, mer antibiotika, og alt det førte til var at kroppen min ble ganske skakkjørt, forteller hun. 

Et bilde publisert av @daisyridley

Saken fortsetter nedenfor.

- Det ødela selvtilliten

Endometriose er en tilstand der samme type vev som slimhinnen i livmoren, finnes utenfor livmoren som blodfylte cyster av varierende størrelse.

Tilstanden kan blant annet medføre smerter før og under menstruasjon og ved eggløsning, og 30-40% av pasientene har problemer med å bli gravide, ifølge NHI.no.

På bildet i det personlige Instagram-innlegget, en «selfie», smiler Daisy Ridley mot kamera mens hun har på seg en ansiktsmaske. Videre skriver filmstjernen at hun nylig fant ut hva som var årsaken til de kraftige hudproblemene hennes:

- Til slutt fant jeg ut at jeg har polycystisk ovariesyndrom, og at det var årsaken til at jeg har dårlig hud.

Saken fortsetter under bildet.

KAMERASKY: Daisy Ridley forteller i Instagram-innlegget at en streng diett og hjelp fra en hudlege har bidratt til at hudproblemene hennes nå har avtatt.  Foto: Splash News
KAMERASKY: Daisy Ridley forteller i Instagram-innlegget at en streng diett og hjelp fra en hudlege har bidratt til at hudproblemene hennes nå har avtatt. Foto: Splash News Vis mer

24-åringen legger ikke skjul på at kombinasjonen av å være plaget med kviser og å være i medienes søkelys, har vært helt enkel å håndtere psykisk:

- Jeg kan skrive under på at det å føle meg så selvbevisst har etterlatt selvtilliten min i filler. Jeg hater å gå med sminke, men nå vil jeg ikke forlate huset uten sminke, røper hun.

Ifølge NHI.no er polycystisk ovariesyndrom en tilstand som fører til hormonforstyrrelser, noe som igjen kan forårsake problemer som kviser (akne) og unormal hårvekst i ansiktet og på kroppen.

- Lytt til kroppen

Hollywood-skjønnheten røper imidlertid at huden hennes nå begynner å bli bedre, takket være en hudlege og et kosthold nesten uten meieriprodukter og med lite sukker.

- Gjennom alt dette har jeg hatt folk rundt meg som har vært fantastiske og støttende, og som til tider har fått meg til å innse at jeg oppfører meg teit og at det er viktigere ting i livet, legger Ridley til i Instagram-innlegget.

Saken fortsetter under bildet.

FILMSTJERNE: Daisy Ridley strålte da hun mottok prisen for årets film for «Star Wars: The Force Awakens» under MTV Movie Awards 2016 i april.  Foto: Afp
FILMSTJERNE: Daisy Ridley strålte da hun mottok prisen for årets film for «Star Wars: The Force Awakens» under MTV Movie Awards 2016 i april. Foto: Afp Vis mer

«Star Wars»-stjernen avslutter den selvutleverende teksten med en oppfordring til følgerne sine om å lytte til kroppen og ta fysiske plager seriøst:

- Ikke vær redde for å høres ut som en hypokonder. Fra toppen av hodet og ned til tåspissene har vi bare én kropp, så la oss sørge for at den er i best mulig stand, og ta imot hjelp hvis den har behov for det, understreker Daisy Ridley.

På «Star Wars: The Force Awakens»-premieren før jul strålte Daisy Ridley på den røde løperen:

Ifølge TooFab er ikke «Star Wars»-skuespilleren den første stjernen som velger å snakke ut om lidelsen endometriose. Tidligere har både «Girls»-skaper Lena Dunham (30) og «Top Chef»-stjernen Padma Lakshmi (45) fortalt om sine utfordringer med tilstanden.

LES OGSÅ: Slik ser ikke «Prison Break»-stjernen ut lenger

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer