Star Wars skal vinne tilbake turistene

Dette syden-stedet går nye veier for å bygge imaget sitt.

HAPPY: Litt dansing i ørkenen iført Star Wars-kostyme? Ja, hvorfor ikke... Tunisias turistminister håper deres nye musikkvideo vil hjelpe å gjøre landet til en populær turistdestinasjon igjen.
HAPPY: Litt dansing i ørkenen iført Star Wars-kostyme? Ja, hvorfor ikke... Tunisias turistminister håper deres nye musikkvideo vil hjelpe å gjøre landet til en populær turistdestinasjon igjen. Vis mer

SEOGHØR.NO: Med milevis av kritthvite sandstrender ligger Tunisia som en vakker perle langs Middelhavet på Afrikas nordkyst.

Her blandes det eksotiske med det orientalske. Maten er spennende, prisene rimelige og severdighetene mange. Og ikke minst er klimaet perfekt for solhungrige nordmenn som er sulteforet på sol og varme.

PARADIS: Fra Norge tar flyturen kun rundt fire timer. Foto: REX/The Travel Library/All Over
PARADIS: Fra Norge tar flyturen kun rundt fire timer. Foto: REX/The Travel Library/All Over Vis mer

Sesongen starter allerede 1. mai, og byr da på deilige 25 grader i lufta og 19 grader i vannet.

Vil vinne tilbake turistene - og flere til

Etter noen urolige år i landet har antall besøkende minket, selv om reisemålet nå skal være trygt å feriere i igjen. Og for å snu på flisa har Tunisias nye turistminister Amel Karboul bestemt at de skal bytte image.

I stedet for at landet skal bli sett på som et billig sted å feriere, vil de snu trenden til å bli et morsomt sted å feriere.

Derfor er Karboul stolt over å kunne presentere musikkvideoen de nå har laget for å lokke flere turister til Tunisia.

Videoen, som er spilt inn i ørkenen og rundt byen Tataouine, inneholder Star Wars-figurer som Darth Vader, prinsesse Leia og Obi-Wan Kenobi som danser glade og lykkelige til den populære Pharrell Williams’ hiten «Happy».

MORSOM VRI: Kultfigurene danser rundt i videoen i vakre omgivelser i byen for å friste turister til å komme på besøk.
MORSOM VRI: Kultfigurene danser rundt i videoen i vakre omgivelser i byen for å friste turister til å komme på besøk. Vis mer

 

Grunnen til dette er at flere av Star Wars scener ble spilt inn i dette området, og Luke Skywalkers hjemby «Tatooine» er kalt opp etter Tunisias by Tataouine.

- Filmene har fans i USA, Skandinavia, Asia og Sør-Amerika, hvor Tunisia nesten ikke er kjent. Dette vil skape oppmerksomhet rundt landet, sier turistministeren til Reuters om sin strategi for å utnytte sosiale medier i sin markedsføring.

Til nå er musikkvideoen allerede sett av over 1, 6 millioner mennesker.

Se den her!

 

Tunisia tilbyr sandstrender av ypperste kvalitet og regnes for å ha et av de beste klimaene i Middelhavet. Gjennomsnittstemperaturen ligger på rundt 16 grader, så man kan dra hit gjennom hele året. Den varmeste måneden er august med over 30 grader.

Her kan du oppleve et fargerikt eventyr med jeepsafari, vannsport, dykking og mer enn 3000 års kultur med spor helt tilbake til antikken.

De mest kjente turiststedene er Sousse, Hammamet, Monastir og øya Djerba.

TOTAL AVSLAPPING: Tunisia ønsker å bli det nye ferieparadiset. Øya Djerba ligger i Middelhavet, og har mer å by på enn sol, sjø og gode muligheter for vannsport. Dette bildet er tatt fra Hotel Karthago.
TOTAL AVSLAPPING: Tunisia ønsker å bli det nye ferieparadiset. Øya Djerba ligger i Middelhavet, og har mer å by på enn sol, sjø og gode muligheter for vannsport. Dette bildet er tatt fra Hotel Karthago. Vis mer

Spa:

Tunisia har en eldgammel tradisjon for helsefrembringende bad kalt Thalassoterapi. Her legges det vekt på behandling med sjø/kildevann rikt på mineraler fra alger og leire. Dette er fin luksus for de som trenger ro og avslapning, spesielt kombinert med massasje-og skjønnhetsbehandlinger.

Thalassa Palace Nahrawess i Hammamet: Dette thalassoterapi- og SPA-anlegget er bygd i tre etasjer og har en fantastisk utsikt over havet. Det har også to utendørs saltvannsbasseng. Ett oppvarmet og ett uoppvarmet.

Radisson SAS Resort & Thalasso i Djerba: Tilbyr terapeutiske bad, fysioterapi, massasje og vekttap behandlinger.

Vital Thalgo Centre, Miramar Carthage Palace i Tunis: Tilbyr aromaterapi og tyrkisk bad i tillegg til generelle behandlinger. Har også flere svømmebasseng, et badeland og ulik vannsport.

Underholdning:

Acqua Palace ligger i  i Port El Kantaoui og har noe å tilby for både store og små. Det finnes en rekke forskjellige vannaktiviteter med sklier, bølgemaskin, boblebad og ulike basseng. Her kan man også slappe av i solen eller spise på en av de mange serveringsstedene.

Frigua Park er en dyrepark som ligger mellom byene Hammamet og Sousse. I vakre omgivelser bor over 100 forskjellige dyr, og mer 25 truede afrikanske dyrearter bor i et beskyttet økologisk miljø.

Cartageland er en fornøyelsespark hvor man kan oppleve Tunisias historie ved å reise gjennom mange spennende turer for hele familien. Stedet inneholder også en liten dyrehage, fem restauranter og noen butikker.

LEGENDARISK: Her har scener fra Star Wars blitt spilt inn. Foto: (c) Emilie Chaix/Photononstop/Co
LEGENDARISK: Her har scener fra Star Wars blitt spilt inn. Foto: (c) Emilie Chaix/Photononstop/Co Vis mer

Opplevelser:

Hva med en morsom ørkensafari på kamelryggen ut til de vakre sanddynene? Eller lei en kamel eller dromedar og ri langs stranden mens solen går ned. Det finnes også aktiviteter som å kjøre firehjuling eller fly luftballong.

En tur til den gamle ruinbyen Kartago og den pittoreske, blåhvite kunstnerbyen Sidi Bou Said er verdt å få med seg.

Det finnes flere utflukter å dra på, men noen kan være vanskelige å komme seg til på egenhånd. Det letteste er å bli med charterselskapene. 

Den mest populære turen er en todagers utflukt til Sahara. Her stopper man ved det romerske amfiteateret i El Djem, besøker en typisk berber-by og spiser lunsj ved grottehusene i Matmata hvor deler av Star Wars-filmene ble spilt inn.

Gå ikke glipp av den lokale basaren, «souk», som alle de største byene har. Der kan du gjøre mange kupp og kjøpe alt fra klær, smykker og sko til godterier, keramikk og fersk frukt.

STRANDLIV: Tunisia byr på 30 mil med langstrakte strender. Foto: Keren Su/China Span / Alamy/All
STRANDLIV: Tunisia byr på 30 mil med langstrakte strender. Foto: Keren Su/China Span / Alamy/All Vis mer

LES OGSÅ: Verdens ti beste øyer