MODELL: Kaia Gerber (t.v.) har gjort stor suksess som modell, tross sin unge alder. Her med supermodellene Kendall Jenner og Gigi Hadid. Foto: NTB Scanpix
MODELL: Kaia Gerber (t.v.) har gjort stor suksess som modell, tross sin unge alder. Her med supermodellene Kendall Jenner og Gigi Hadid. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Kaia Gerber:

Står i fare for å bli arbeidsledig

Kjendisdatterens alder skaper problemer.

Publisert

I fjor debuterte Cindy Crawfords (52) datter, Kaia Gerber (16), på catwalken under moteuken i New York.

Siden den gang har hun virkelig skapt et navn for seg selv, og hun har vært å se i en rekke internasjonale motekampanjer.

Hun har også prydet forsiden av magasinet Vogue, både alene og sammen med sin berømte mor.

Setter aldersgrense

Nå kan det derimot se ut til at det ikke blir noen flere modelloppdrag i det velkjente motemagasinet for den vakre 16-åringen, da Vogue nylig erklærte at de ikke lenger vil portrettere modeller under 18 år, ifølge People.

Ifølge nettstedet er aldersgrensen satt som en del av magasinets forpliktelse til å endre modellstandarden innad i moteindustrien.

UNG MODELL: 16-årige Kaia Gerber på catwalken for Valentino i Paris i starten av juli. Foto: NTB scanpix
UNG MODELL: 16-årige Kaia Gerber på catwalken for Valentino i Paris i starten av juli. Foto: NTB scanpix Vis mer

Blant annet blir den enorme arbeidsmengden, som kan være på svimlende 20 timer om dagen, beskrevet.

Videre påpeker den berømte «motebibelen» at designere tidligere valgte den rette modellen for antrekket, selv om de hadde større former, og heller brukte lenger tid på å skreddersy klærne.

@vogueitalia July issue by @craigmcdeanstudio. thank you!

Et innlegg delt av Kaia (@kaiagerber)

Endringer i motebransjen

I dag ønsker derimot designere mellom 40 og 50 modeller på catwalken, noe som gir dem dårligere tid til å skreddersy antrekkene til hver enkelt modell.

Vogue forklarer at siden designere nå søker etter et høyere antall modeller, booker de ofte de eneste jentene som passer inn i de små prøvestørrelsene - nemlig tenåringer.

- Tidligere var det sånn at prøvene tok evigheter, sier David Bonnouvrier, administrerende direktør for DNA Model Management i New York til Vogue.

- Nå blir jentene castet for å passe kjolen, legger han til.

Nettstedet skriver også om det voldsomme arbeidstempoet i bransjen i dag, som har skapt usikre arbeidsforhold for tenåringsmodeller. Dette er noe Vogue ikke vil ta del i.

Om flere i motebransjen slenger seg på, kan det potensielt bli langt mellom oppdragene for Kaia og andre unge modeller fremover. Imidlertid er det bare et drøyt år til modelldatteren fyller 18 år - den 3. september 2019.

ETTERTRAKTET: Kaia har gått på catwalken for flere store motehus. Her under Saint Laurent-visningen i juni. Foto: NTB Scanpix
ETTERTRAKTET: Kaia har gått på catwalken for flere store motehus. Her under Saint Laurent-visningen i juni. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Lang modell-erfaring

Det var i september i fjor at Cindy Crawfords datter Kaia debuterte på catwalken, bare 16 år gammel. Under New York Fashion Week gikk hun under Calvin Klein-visningen.

I gule satengbukser og en svart og hvit skjorte over en blå genser, mottok16-åringen lovord for sin debut, ifølge New York Post.

I løpet av det siste året har hun gjort en rekke modelloppdrag og blitt svært ettertraktet både på forsider og på catwalken. Kaia er til tross for sin unge alder, erfaren foran kamera.

Allerede som 10-åring begynte hun å bli fotografert, og bare 13 år gammel signerte hun sin første modellkontrakt hos IMG Models, tre år tidligere enn hva moren gjorde - hun var nemlig 16 år.

Siden den gang har hun vært avbildet på en rekke store magasinforsider, deriblant Vogue, Teen Vogue og Pop Magazine.

Saken fortsetter nedenfor.

Kaia har også blitt hyllet av designer Donatella Versace (63) - og det var for øvrig for motehusgiganten Versace 16-åringen gjorde sin første store jobb.

- Som sin mor har Kaia en spesiell gave. Kameraet elsker henne virkelig, har Versace sagt om Gerber, ifølge Vogue.

- Det var en fornøyelse å se Kaia gå i sin mors fotspor, fortsatte Donatella Versace etter at Gerber var modell for merkets barneklær.

Saken fortsetter nedenfor.

i just don’t see the resemblance

Et innlegg delt av Kaia (@kaiagerber)

Modellsøsken

Kaia Gerber er vant til rampelyset som datter av Crawford og gründer Rande Gerber (56), og med det utgangspunktet er det kanskje ikke sjokkerende at hun allerede er godt i gang med en modellkarriere.

Til tross for at både hun og broren Presley Gerber (19) har flere meritter de kan krysse av på lista, var imidlertid ikke Cindy Crawford i ekstase da datteren ble oppdaget, bare ti år gammel.

Ifølge Hollywood Reporter ønsket hun nemlig å skåne barna fra moteindustrien, og hevdet at datteren burde vente til hun fylte 17 år. I ettertid har det derimot vist seg at Crawford endret mening da datteren signerte med IMG.

STJERNEFAMILIE: Både Presley og Kaia følger i sin mors fotspor som modell. Foto: NTB Scanpix
STJERNEFAMILIE: Både Presley og Kaia følger i sin mors fotspor som modell. Foto: NTB Scanpix Vis mer
MODELLSØSKEN: Både Kaia og broren gjør det godt som modeller om dagen. Foto: NTB Scanpix
MODELLSØSKEN: Både Kaia og broren gjør det godt som modeller om dagen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

LES OGSÅ: Detaljen som får fansen til å reagere

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer