Tommy Dorfman:

Står frem som transkvinne

Netflix-stjernen kommer ut som transkvinne.

TRANS: Skuespilleren avslører at hun har gjennomgått en medisinsk forandring. Foto: Richard Shotwell / Invision / AP / NTB
TRANS: Skuespilleren avslører at hun har gjennomgått en medisinsk forandring. Foto: Richard Shotwell / Invision / AP / NTB Vis mer
Publisert

Den 29 år gamle skuespilleren Tommy Dorfman forteller at hun identifierer seg som en transkvinne. Det forteller hun i et intervju med avisen Time.

- I et år har jeg skjult at jeg har identifisert meg som og levd som en kvinne - en transkvinne, forteller skuespilleren til nettstedet.

Dorfman er kanskje best kjent for sin rolle i Netflix-dramaserien «13 Reasons Why» fra 2017, der hun fremstiller en skeiv person ved navn Ryan Shaver.

- Overveldende

I intervjuet kan stjernen fortelle at hun velger å se på det som en ny introduksjon av seg selv som kvinne, i motsetning til at hun kommer ut som en ny person.

- Det er morsomt å tenke på det å komme ut, fordi jeg har ikke gått noe sted. Jeg ser på denne dagen som en ny introduksjon av meg selv som kvinne, siden jeg har gjort en medisinsk forvandling, forteller hun, og legger til:

ÅPENHJERTIG: Den kjente Youtuberen Nikki de Jager, også kjent som «NikkiTutorials», sto nylig frem som transperson. Nå forteller hun om utpressingen som førte til at hun fortalte sin store hemmelighet. Video: TV3 / Rød Løper Vis mer

- Å komme ut er alltid sett på som en stor avsløring, men jeg var aldri ikke ute. I dag handler det om klarhet: Jeg er en transkvinne. Mitt personlige pronomen er hun. Mitt navn er Tommy.

Dorfman snakker åpent om overgangen etter å ha gjennomgått en medisinsk forvandling, noe som hun selv beskriver som «overveldende».

OPPKLARER: Skuespilleren ønsket å klargjøre sin identitet overfor seg selv og andre. Foto: Blair Raughley / Invision for A24 / AP Images / NTB
OPPKLARER: Skuespilleren ønsket å klargjøre sin identitet overfor seg selv og andre. Foto: Blair Raughley / Invision for A24 / AP Images / NTB Vis mer

- På en annen side har jeg lært som en offentlig person at min benektelse for å klargjøre kan frata meg friheten til å kontrollere mitt eget liv. Med denne medisinske forvandlingen har det vært en debatt om kroppen min, og det begynte å føles overveldende.

Nå har stjernen imidlertid skaffet seg sin første rolle som sitt rette jeg, noe som hun fikk hjelp med av filmskaper og skuespiller Lena Dunham (35). Hun kan røpe at hennes «første rolle som kvinne» var «så spennende og validerende».

«Elsker at jeg er trans»

Hun er imidlertid ikke alene om å stå frem som transkjønnet det siste året, for Elliot Page (34) deler noe av den samme erfaringen som 29-åringen.

«Jeg vil dele med dere at jeg er trans, og mine pronomen er han/hen og navnet mitt er Elliot», skrev stjernen til sine 1,5 millioner følgere mot slutten av 2020.

VENTER I SPENNING: Da Emma Ellingsen fylte 18 år var hun klar for operasjon. Video: TV 2 Sumo / Rød Løper Vis mer

Page gjorde det også klart at han skal kjempe for rettighetene til transpersoner i tiden som kommer.

«Jeg elsker at jeg er trans. Jeg elsker at jeg er skeiv. Og jo mer jeg holder meg selv når og fullstendig omfavner den jeg, jo mer drømmer jeg, jo mer vokser hjertet mitt og jo mer trives jeg. Til alle transfolk som takler trakassering, selvhat, mishandling og voldstrusler hver dag: jeg ser deg, jeg elsker deg og jeg vil gjøre alt jeg kan for å endre denne verdenen til det bedre», skrev Page avslutningsvis.

LES OGSÅ: Deler nytt bilde etter operasjonen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer