POPULÆRE: Blackmetallbandet "Gorgoroth" har stor suksess verden over. Nå står vokalisten fram som homofil. Foto: SCANPIX
POPULÆRE: Blackmetallbandet "Gorgoroth" har stor suksess verden over. Nå står vokalisten fram som homofil. Foto: SCANPIXVis mer

Står frem som homofil

Den norske frontmann i et av verdens mest beryktete blackmetallband står fram som homofil.

SEHER.NO: Kristian Espedal (33) - eller "Gahl" - har i en årrekke vært frontmann i et av verdens mest beryktete blackmetallband, Gorgoroth. Nå står vokalisten fram som homofil, skriver tyske Rock Hard.

- Jeg elsker livet for tiden, og er helt klart en glad person, sier Gaahl til magasinet.

Oppslagene har vært mange rundt vokalisten i det norske bandet de siste årene. Bloddrikking og voldsepisoder er bare noe av hva "Gahl" har vært forbundet med. I intervjuet med det tyske magasinet snakker han nå altså ut om hvordan det er å leve som homofil.

- Jeg er ikke enig at jeg har kommet ut av skapet, ettersom dette fram til nå har vært en ikke-sak for meg. Alt utviklet seg veldig naturlig. Jeg har aldri lagt skjul på hva jeg føler, forteller han.

Espedal er samtidig klar over at hans seksuelle legning kan provosere mange i miljøet han lever i. Men det tenker han ikke så mye over.

- Min oppfatning av kunst, og spesielt blackmetall, er ærlighet uten kompromisser. Jeg bryr meg virkelig ikke om hvordan andre vil reagere eller hvilke følelser det vil framprovosere, sier han til Rock Hard.

Musikkanmelder Asbjørn Slettemark mener derimot at metallfans er tolerante, og at fordommene mot homofile er mye sterkere i hip hop-miljøet.

- Det hadde vært utenkelig at en undergrunns gangstarapper som er like stor som Gorgoroth er i metallmiljøet, kom ut av skapet, forteller Slettemark til Dagbladet.

Har du et kjendistips? Tips oss her!

LES OGSÅ: Dimmu Borgir-bryllup avlyst