Står frem som bipolar

Men den svenske skuespilleren Mikael Persbrandt nekter å medisinere seg.

ÅPENHJERTIG: Den svenske skuespilleren Mikael Persbrandt forteller til det svenske magasinet VI at han har fått diagnosen bipolar, men at han ikke tar medisiner. Foto: Stella Pictures
ÅPENHJERTIG: Den svenske skuespilleren Mikael Persbrandt forteller til det svenske magasinet VI at han har fått diagnosen bipolar, men at han ikke tar medisiner. Foto: Stella Pictures Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Mikael Persbrandt (50) er en av Sveriges mest kjente skuespillere - og er også et velkjent navn her til lands.

I et intervju med det svenske magasinet VI avslører 50-åringen at han er bipolar, også kjent som manisk-depressiv lidelse:

- Jeg er diagnostisert bipolar. Men om jeg bruker medisiner? Nei. Man blir så jævla trøtt av medisinene, og kan sovne hvor som helst. Jeg kan stå opp om morgenen, levere barna i barnehagen, for siden å legge meg i baksetet og slukne. Det går bare ikke. Den tar bort topper og daler.

DEN GANG DA: Mikael Persbrandt hans daværende kjæreste Maria Bonnevie under Filmgalan i Sverige i 2000. Skuespillerparet hadde et turbulent forhold - og Persbrandt gjorde Lundell gravid mens han var i forhold med Bonnevie. I dag er hun lykkelig med talkshow-kongen Fredrik Skavlan. Foto: Stella Pictures
DEN GANG DA: Mikael Persbrandt hans daværende kjæreste Maria Bonnevie under Filmgalan i Sverige i 2000. Skuespillerparet hadde et turbulent forhold - og Persbrandt gjorde Lundell gravid mens han var i forhold med Bonnevie. I dag er hun lykkelig med talkshow-kongen Fredrik Skavlan. Foto: Stella Pictures Vis mer

Persbrandt, som var kjæreste - og etterhvert forlovet - med den norske skuespilleren Maria Bonnevie (40) fra 1998 til 2005, har tidligere åpnet opp om sine alkoholproblemer. I intervjuet forteller han brukte alkoholen som selvmedisinering:

- Å drikke har alltid vært en måte å selvmedisinere meg på, men nå har jeg annet å fylle livet med: barna, motorer, sex. Jeg seiler også. En trimaran. Den er syv meter lang og fantastisk.

I 2011 ble han tatt av politiet for kokainmisbruk:

- Jeg kjente ingen rus av selve kokainet, men derimot av vinen jeg drakk, skal han ha sagt i avhør den gang.

FORSIDEMANN: Mikael Persbrandt snakker åpenhjertig ut i det svenske magasinet VI.  Foto: Faksimile
FORSIDEMANN: Mikael Persbrandt snakker åpenhjertig ut i det svenske magasinet VI. Foto: Faksimile Vis mer

Selv om rusproblemene er et tilbakelangt stadium i den talentfulle skuespillerens liv, avslører han overfor magasinet at han fremdeles går i terapimøter:

- Det hjelper meg å holde meg nykter.

LES OGSÅ: Persbrandt vil ikke fjerne Maria-tatoveringen

 

 

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer