«Sommerhytta»:

Står frem med privat avsløring

Adrian og Christine fra «Sommerhytta» snakker ut om det «alle» har lurt på.

KJÆRESTER? Adrian og Christine i «Sommerhytta» snakker om at de andre tror at de er kjærester. Video: TV 2 Vis mer
Publisert

Årets sesong av «Sommerhytta» på TV 2 har skapt stort engasjement hos tv-seerne og i sosiale medier. De fire deltakerparene har fått mye oppmerksomhet på hver sin kant - ikke minst gjelder det bestevennene Christine Kirkhorn (26) og Adrian Middelthon (25).

Til tross for at de begge er single, har nok mange lurt på om duoen kan være mer enn bare gode venner - noe de selv snakker om når de tar seg en velfortjent piknik på brygga i onsdagens episode.

- Jeg tenker at når folk ser på det her, så tror de sikkert vi er kjærester, sier Kirkhorn, noe bestekameraten sier seg enig i.

IKKE GLAD: Adrian og Christine får en gave fra Anna og Jone i «Sommerhytta», men blir ikke så veldig glad. Video: TV 2 Vis mer

Litt senere blir all tvil feid til side når Middelthon bestemmer seg for å fortelle til de andre deltakerne at han er homofil. Det har Kirkhorn visst helt siden de studerte eiendomsmegling sammen i Oslo for flere år siden.

Det tok imidlertid ett år fra de møttes for første gang til Middelthon fortalte om legningen til sin gode studievenninne.

Middelthon ventet med å fortelle det til de andre «Sommerhytta»-deltakerne fordi han ville at de skulle bli godt kjent med ham før han fortalte om legningen sin, forklarer han i episoden.

God mottakelse

25-åringen avslører «hemmeligheten» til de andre deltakerne når alle parene skal spise middag sammen. Når de først har satt seg rundt bordet, fleiper Middelthon med at han og Kirkhorn er kjærester - noe de andre ikke tror på.

GODE VENNER: Mange har lurt på om Adrian Middelthon og Christine Kirkhorn er mer enn gode venner. I onsdagens episode får seerne endelig et svar. Foto: Espen Solli / TV 2
GODE VENNER: Mange har lurt på om Adrian Middelthon og Christine Kirkhorn er mer enn gode venner. I onsdagens episode får seerne endelig et svar. Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer

Avsløringen blir tatt godt imot hos de andre deltakerne, men 25-åringen innrømmer overfor Se og Hør at han gruet seg litt før han «slapp bomba».

- Jeg var usikker på om jeg skulle si det i det hele tatt, eller bare la det ligge. Jeg bestemte meg for å si det fordi det er viktig, og bra at noen kan snakke høyt om det, sier «Sommerhytta»-deltakeren.

Middelthon forteller også at mange homofile aldri kommer ut, noe han mener er trist. Selv synes han det var deilig å fortelle de andre om legningen sin, selv om han egentlig ikke synes det skal være nødvendig for homofile å komme ut av «skapet» gang på gang.

FLIS: - Det er så vondt! Det sa Trine da hun fikk flis i fingeren på «Sommerhytta» og Trude trå til. Video: TV 2 Vis mer

Kom ut som 21-åring

Middelthon kom ut som homofil til sine nærmeste som 21-åring i 2017. Da gikk han andreåret på eiendomsmegling i Oslo - sammen med blant andre «Sommerhytta»-makkeren Christine Kirkhorn. Hun var den andre personen 25-åringen fortalte det til. Da hadde de kjent hverandre i et år, men hun hadde ikke spurt ham om legningen, selv om han mistenker at hun hadde sine anelser.

- Hun tenkte vel at jeg var gay siden jeg ikke prøvde meg på henne, fleiper Middelthon overfor Se og Hør.

Møtet med Kirkhorn ble på mange måter et vendepunkt for Middelthon, som var i et forhold med en dame store deler av videregående.

- Det gikk litt opp for meg etter at jeg møtte Christine. Hun hadde jo vært drømmedama, sier han.

ÅPENHJERTIG: - Jeg var redd for hva folk skulle si, sier «Sommerhytta»-Adrian om det å stå fram som homofil. Foto: Privat
ÅPENHJERTIG: - Jeg var redd for hva folk skulle si, sier «Sommerhytta»-Adrian om det å stå fram som homofil. Foto: Privat Vis mer

Det var imidlertid ei barndomsvenninne Middelthon først åpnet seg til. De vokste opp i samme gate, og etter noen år fra hverandre begynte de å se hverandre igjen. Da oppdaget hun at kompisen hadde det litt tøft, og begynte å grave i hva som foregikk.

- Hun var den første som fikk vite noe, sier 25-åringen til Se og Hør - et øyeblikk han synes var «helt jævlig» der og da.

Han fryktet hva folk ville si, men forteller at prosessen gikk fint selv om katastrofetankene meldte seg.

OPPMERKSOMHET: Anna og Jone som er med i årets sesong av «Sommerhytta», og de har fått mye oppmerksomhet etter deltagelsen. Video: TV 2 Vis mer

- Det tøffeste var jo at jeg var redd for hva folk skulle si. Man føler at man har laget et bilde av hvem man er, og så brytes det ned. Men egentlig er det jo det motsatte som skjer, man blir mer ærlig med seg selv, sier Middelthon til Se og Hør.

Ikke på jakt

I dag har Middelthon det svært bra, til tross for at han opplever å måtte komme ut gang på gang. Nylig måtte han ta en runde med sine nærmeste kollegaer og forberede dem på hva som kommer på tv. 25-åringen har de seks siste åra jobbet som trucksjåfør, et miljø han beskriver som svært mannsdominert.

- Jeg har forberedt dem på det. Jeg har sagt til mine fem nærmeste kollegaer at jeg er homofil. Så blir det ikke ei bombe for dem, sier han til Se og Hør.

Samtalene gikk fint, og nå håper Middelthon at han kan bidra til å normalisere homofili ytterligere ved å stå fram på tv.

LIVREDD: Trude Lium i «Sommerhytta» blir livredd når hun møter på en meitemark. Video: TV 2 Vis mer

- Man har kommet langt, men det er fortsatt noen kneiker man må over. Drittslenging går inn på meg. Jeg håper jeg ikke får altfor mye dritt. Det er mange nettroll der ute.

- Hvordan går datinglivet?

- Jeg tar det med ro. Egentlig er jeg ikke på utkikk etter noen akkurat nå, avslutter 25-åringen.

LES OGSÅ: Fått nok: - Hyklerske

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer