Rita Ora:

Står frem med legningen sin etter krass kritikk

- Dette er min personlige reise, sier popstjernen.

SNAKKER UT: Rita Ora har fått mye kritikk for sin nye låt, «Girls». Nå går hun ut og forteller at sangen handler om hennes personlige erfaringer med andre kvinner. Her er hun avbildet hånd i hånd med supermodell Kate Moss på vei inn til Met-gallaens etterfest i New York forrige uke. Foto: Splash/ NTB scanpix
SNAKKER UT: Rita Ora har fått mye kritikk for sin nye låt, «Girls». Nå går hun ut og forteller at sangen handler om hennes personlige erfaringer med andre kvinner. Her er hun avbildet hånd i hånd med supermodell Kate Moss på vei inn til Met-gallaens etterfest i New York forrige uke. Foto: Splash/ NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter at popstjernen Rira Ora (27) slapp sin nyeste låt, «Girls», har hun havnet i hardt vær og fått krass kritikk - ifølge The Sun er hun blitt anklaget for å utnytte biseksualitet for å selge plater.

Låta, som både Cardi B, Bebe Rexha og Charli XCX bidrar på, handler blant annet om å drikke rødvin og kysse jenter.

The Sun og Vulture skriver at enkelte i LHBT-miljøet, samt andre popartister, har sett rødt på grunn av låta og omtalt den som «tonedøv».

Menn og kvinner

Etter kritikken har Rita Ora nå valgt å ta til Twitter, der hun har delt en uttalelse med fansen sin.

Der beklager hun at folk er blitt såret av sangen hennes, samtidig som hun forteller om sin egen legning:

- Hei, alle som leser dette. «Girls» ble skrevet for å representere min sannhet og den er en presis redegjørelse av veldig ekte og ærlige opplevelser i livet mitt, forteller Ora, og legger til:

- Jeg har hatt romantiske forhold til både kvinner og menn i løpet av livet, og dette er min personlige reise.

Saken fortsetter under bildet.

ROMANSERYKTER: En romanse mellom Cara Delevingne (t.v.) og Rita Ora skal være tema i låta «Girls». Her er de to avbildet sammen på et arrangement i London i 2013. Foto: AP/ NTB scanpix
ROMANSERYKTER: En romanse mellom Cara Delevingne (t.v.) og Rita Ora skal være tema i låta «Girls». Her er de to avbildet sammen på et arrangement i London i 2013. Foto: AP/ NTB scanpix Vis mer

Lærer å bli stolt av seg selv

Ifølge nettstedet News.com.au, går det rykter om at «Girls» handler om en romanse mellom Rita Ora og modell og skuespiller Cara Delevingne (25).

Selv om Ora ikke kommenterer dette i uttalelsen sin på Twitter, betegner hun seg selv som en del av LHBT-miljøet (lesbiske, homofile, bifile og transpersoner, journ.anm.).

- Jeg ville aldri ha såret andre LHBT-personer eller hvem som helst andre med vilje. Når jeg ser fremover, håper jeg at det at jeg uttrykker meg selv gjennom kunsten min vil gi fansen min styrke til å være like stolte av seg selv som jeg lærer å bli av meg selv nå, skriver artisten videre.

Saken fortsetter nedenfor.

27-åringen avslutter innlegget med å takke fansen sin, og understreke at hun alltid har strebet etter å være en bidragsyter til LHBT-miljøet gjennom hele karrieren sin.

Turbulent forhold

Rita Ora har også tidligere fått oppmerksomhet for sine romantiske relasjoner, men da spesielt til partnere av det motsatte kjønn.

I 2013 ble det kjent at hun hadde funnet lykken med stjerne-DJ Calvin Harris (34).

I løpet av det neste året skal duoen ha gjort det slutt mer enn én gang, og sommeren 2014 erklærte faktisk DJ'en at forholdet var over for godt i en Twitter-melding.

«For å imøtegå spekulasjonene - jeg og Rita avsluttet forholdet vårt for en stund siden. Hun er en vakker, talentfull kvinne og jeg ønsker henne alt mulig godt», twitret Harris den gang.

Ett år etter at det endelige bruddet ble offentlig kjent, fortalte Rita Ora om det havarerte forholdet i et intervju med Marie Claire, sitert av E! News.

Der forklarte hun blant annet at det faktum at hun og Calvin Harris også jobbet sammen, ved siden av å være kjærester, neppe var det beste for romansen deres.

- Jeg var på et sted i forholdet mitt hvor jeg trodde at han ikke kunne gjøre noe galt. Jeg trodde han støttet meg og at han aldri ville styre meg i gal retning. Men så kom «I Will Never Let You Down» ut, og alt begynte å bli litt rart. Jeg vet ikke om det kanskje var fordi vi blandet jobb og privatliv sammen, sa hun.

LES OGSÅ: Her bryter hun den omstridte regelen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer