Jameela Jamil:

Står fram som skeiv:
- Skummelt

- Ikke lett å bli akseptert.

STÅR FRAM: Skuespiller Jameela Jamil avslører i et innlegg på Twitter at hun er skeiv. Foto: NTB Scanpix
STÅR FRAM: Skuespiller Jameela Jamil avslører i et innlegg på Twitter at hun er skeiv. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den britiske skuespilleren Jameela Jamil (33) - kjent fra en rekke filmer og tv-serier - som komedieserien «The Good Place», avslører på sin egen Twitter-konto at hun er skeiv.

33-åringen, som også er kjent som modell, delte onsdag et åpenhjertig innlegg med sine over én million følgere.

Her legger hun ikke skjul på at det har vært vanskelig å stå fram, samtidig som hun røper grunnen til at hun lenge har utsatt å fortelle offentligheten om sin legning.

Nyheten kommer etter at det nylig ble kjent at Jamil skal være dommer i en ny TV-serie om danseformen «voguing». HBO-serien som har fått navnet «Legendary» dreier seg om denne type dans, som er nært knyttet til det homofile miljøet.

Mange mente derimot at Jamil ikke passer til å være dommer i danseprogrammet, fordi hun ikke er en del av LGBTQ-miljøet.

- Vanskelig å bli akseptert

Kritikken fikk stjernen til å ta til sin egen Twitter-konto - hvor hun nå altså står fram som skeiv.

I innlegget skriver 33-åringen at hun har slitt med å ta opp temaet fordi det er vanskelig å bli akseptert i det sørasiatiske samfunnet.

- Jeg la til en regnbue etter navnet mitt da jeg følte meg klar for det for noen år siden, siden det ikke er enkelt å bli akseptert i det sørasiatiske samfunnet. Og jeg svarte alltid ærlig hvis jeg noen gang fikk spørsmål om det på Twitter, forklarer hun.

Jamil avslører også at hun har holdt en lav profil om sin egen legning fordi hun har vært redd - samtidig som hun skriver at det skapte mye forvirring, frykt og kaos da hun var yngre.

33-åringen deler også at familie og karriere har bidratt til at hun har holdt tett om sitt egentlige jeg.

- Jeg kom ikke fra en familie med noen som er åpne rundt dette. Det er også skummelt som skuespiller og åpent innrømme sin seksualitet, særlig når du allerede er en mørk kvinne i 30-åra, heter det videre.

Skuespilleren understreker også at dette ikke var måten hun ønsket å komme ut på, samtidig som hun ber folk holde eventuelle negative kommentarer for seg selv.

MED KJÆRESTEN: Skuespilleren har vært sammen med James Blake siden 2015. Foto: NTB Scanpix
MED KJÆRESTEN: Skuespilleren har vært sammen med James Blake siden 2015. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Lang erfaring

TV-serien «Legendary», som Jamil snart er aktuell i, består av ni episoder og har premiere i mai, ifølge Variety.

«Voguing» er en danseform som vokste fram i New York på slutten av 1980-tallet, og ble grunnlagt av svarte, skeive mennesker som hadde blitt stengt ute av familien på grunn av deres legning, skriver BBC.

«Voguing» fikk særlig oppmerksomhet etter at Madonnas sang «Vogue» kom ut i 1990, hvor denne typen dans har en sentral plass.

Jamil har lang erfaring som programleder, og har ledet en rekke radioprogrammer. Hun har også jobbet som modell, og som skribent for både amerikanske og britiske Vogue, Cosmopolitan og Glamour.

På privaten har 33-åringen vært sammen med musikeren James Blake (31) siden 2015.

APPLAUS: Skuespilleren Ellen Page fikk applaus og støtte fra salen da hun i går talte under LHBT-konferansen i Las Vegas. - Jeg er her i dag fordi jeg er lesbisk, sa hun. Video: Human Rights campaign Vis mer

LES OGSÅ: - Stygg og truende oppførsel

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer