FALSKE VIPPER: Det hevdes at de øyevippene til Kate Moss er falske i Rimmel-reklamen. Foto: All Over Press
FALSKE VIPPER: Det hevdes at de øyevippene til Kate Moss er falske i Rimmel-reklamen. Foto: All Over PressVis mer

Stanset Moss-reklame

Rimmels maskara-kampanje med Kate Moss stoppes....

SEHER.NO: Reklamekampanjen for  Rimmels "'Magnif'eyes mascara'" hevdes å være feilaktig og er derfor blitt stoppet av det britiske reklametilsynet ASA (Advertising Standards Authority), skriver Daily Mail.


Reklamekampanjen, som består av plakater, annonser og tv-reklamer, viser supermodell Kate Moss (33) med superlange "traffic stopping" vipper.


Årsaken til at kampanjen er stanset skal være at flere kunder mener de avbildede øyevippene til Moss er falske...


Reklamen hevder at Rimmel-maskaraen forlenger - som det hevdes på maskara-reklamespråket" hele 70 prosent, noe det nå innvendes at den ikke gjør.


Ifølge Rimmels reklamebyrå, J. Walter Thompson, er ikke vippene til Moss falske, men byrået kunne ikke fremlegge beviser for dette da ASA krevde det.


J. Walter Thompson skal imidlertid ha innrømmet at bildene av supermodellen er retusjert, men har ikke bekreftet ovenfor ASA nøyaktig hvordan de har forandret på vippene.


Grunnet dette, og det at kunder ikke kan ventes å oppleve at maskaraen gir en økning i den faktiske vippelengden, men bare et inntrykk av å forlenge vippene, har ASA bestemt seg for å stanse reklamen inntil videre.


Rimmel får heller ikke lov til å starte op igjen Moss-kampanjen før de har endret den - slik at vippelengde-økningen maskaraen hevdes å gi ikke er så misvisende.


LES OGSÅ: - Moss planlegger bryllup