Øystein Greni i «Hver gang vi møtes»:

- Stakk nesten av fra innspillingen

Rockemusikeren var svært usikker på om han skulle delta i «Hver gang vi møtes».

SKEPTISK: I forkant av deltakelsen i «Hver gang vi møtes» hadde Øystein Greni engstelige tanker. Foto: Gitte Johannessen / NTB
SKEPTISK: I forkant av deltakelsen i «Hver gang vi møtes» hadde Øystein Greni engstelige tanker. Foto: Gitte Johannessen / NTB Vis mer
Publisert

Øystein Greni (47), rockemusiker og vokalist i bandet «Big Bang», er for tiden aktuell i TV 2-programmet «Hver gang vi møtes». Han er en av de åtte artistene som hedres denne sesongen.

For Greni var det derimot ingen selvfølge at han skulle takke ja til å delta i programmet. Han var både skeptisk og redd for at han ikke ville klare det - og om han var bra nok.

NORSK TOLKNING: Slik reagerte artistene da TIX tolket «Girl in Oslo» av Bigbang. Musikk/tekst: Øystein Greni Vis mer

- Helt elendig form

Rockemusikeren hadde i forkant av innspillingen mange engstelige tanker før han skulle vende snuten oppover mot Kjerringøy.

- Jeg var skeptisk og redd i starten - faktisk til det punktet at jeg nesten stakk av om morgenen på første innspillingsdag. Den natten sov jeg nesten ingenting. Jeg hadde bare skumle tanker og hadde det tungt, forteller han i et intervju med TV 2.

Når Se og Hør slår på tråden kan Greni fortelle nærmere om hva han gjorde for å takle nervøsiteten.

RØRT: Da Maj Britt Andersen skulle hylles under «Hver gang vi møtes» ble hun rørt av Andreas «TIX» Haukland sin opptreden. Bilder med tillatelse fra TV 2. Vis mer

- Jeg kom rett fra turné, så dro jeg til Bodø og sov på hotell der. Da lå jeg bare og tenkte på at jeg ikke kom til å lage gode versjoner av låtene til de andre. Jeg var i helt elendig form og det minnet meg litt om da jeg skulle dra på leirskole på ungdomsskolen, forteller han åpenhjertig, og legger til:

- Jeg følte meg litt som gutten i klassen som ingen ville snakke med. Det var så klart bare noe som lå oppi hodet på meg.

- Hva gjorde du for å gjøre det bedre?

- Tidlig på morgenen den første dagen før vi skulle ned for å spise frokost, ringte jeg til mamma og sa jeg skulle stjele en bil og kjøre til Finland. Men hun svarte meg rolig at dette var veldig interessant, og at jeg måtte ringe Joachim Trier, som er filmregissør og en god venn av meg, svarer han, og fortsetter:

STOLT: Pål «Onkl P» Tøyen ville ikke ha barn før «ting var på stell». Nå har han en datter på tre år. Video: «Hver gang vi møtes - jubileum», TV 2 Vis mer

- Så da ringte jeg og han var kjempesnill midt oppi hans svært hektiske filmlansering. Han svarte meg: «husk at alle bare er mennesker og alle vil deg godt. Om du har sett skuespillerne når jeg lager film, så kaster de opp de første dagene». Jeg ble forsikret om at det kom til å gå bra, så det hjalp veldig.

- Vanskelig for alle

Til tross for at Greni var redd for å ikke gjøre det bra nok, gleder han seg nå over at han ble med på programmet og fullførte.

- Det var absolutt en god følelse, noe jeg fikk ganske raskt. Min dag ble spilt inn på dag to, så første dagen da Andreas «TIX» Haukeland ble hedret, var nok vanskelig for alle. Men vi så at det gikk fint og at han fikk mye hjelp. Og da jeg ble ferdig med min dag følte jeg meg mer avslappet.

TÅREVÅTT: Det blir for mye for Tshawe Baqwa når Silya Nymoen og Felipe «Fela» Orellana fremfører sin hyllest i fredagens «Hver gang vi møtes». Vis mer

- Jeg begynte muligens å kose meg litt for mye etter hvert. Jeg tok mange sjanser og følte at jeg kom inn i en slags «gruppepsykose», hvor man hele tiden var omringet av et kameracrew og sminkører. Så man mister kontakten med resten av verden, men jeg tror det blir bra, fortsetter han til Se og Hør.

Videre forteller rockemusikeren at hele gjengen har vært flinke til å støtte hverandre gjennom hele oppholdet.

- Hvis de ikke hadde vært så forståelsesfulle og åpne, hadde det vært vanskelig for meg å gjøre dette. Jeg savner alle sammen og ble veldig glad i dem, legger han til.

UNGDOMSOPPRØR: I «Hver gang vi møtes» fortalte Sol Heilo om oppveksten i et kristent hjem, og behovet for å gjøre opprør. Video: TV 2 Vis mer

- Veldig usikker

I «Hver gang vi møtes» har Greni også åpnet seg om oppveksten. Den skal ha vært alt annet enn enkel som barn og ungdom.

- Jeg var en veldig usikker gutt med mange vonde tanker, og jeg var skikkelig utenfor på ungdomsskolen. Og slike følelser fører ofte til at man forsøker å kompensere de med noe annet, sier han til TV 2.

Etter hvert som årene gikk ble det imidlertid bedre for 47-åringen som fant sine egne metoder for å bygge opp selvtilliten. Han ble blant annet svært god på å kjøre skateboard og å lage musikk.

Greni forteller at det var de gode ferdighetene som klarte å overvinne mye av usikkerheten hans. Han legger derimot til at han er fullt klar over at den grunnleggende selvkjærligheten og selvtilliten ikke kan erstattes med suksess.

MINNERIKT: «Hver gang vi møtes»-Claudia hadde en spesiell feiring av sin egen 31-årsdag. Festen endte nemlig i en celle i Los Angeles - etter at hele venninnegjengen ble feilaktig arrestert mistenkt for drap. Video: Ruben Pedersen / Nicolai Aagaard Vis mer

- Trakk meg faktisk

En som imidlertid har avslørt at han trakk seg fra «Hver gang vi møtes» er artisten Andreas Haukeland (28), bedre kjent som Tix. Da han gjestet «God morgen Norge» kunne han nemlig fortelle at han gruet seg i et halvt år før programmet skulle sendes på TV.

- Ja, jeg har gruet meg både før og etter programmet. Jeg trakk meg faktisk. Men så ble jeg overbevist om å bli med likevel, fortalte artisten, som var usikker på om han i det hele tatt hadde lov til å si det.

Årsaken til at «Fallen Angel»-sangeren ønsket å trekke seg fortalte han var fordi det ble litt mye en periode etter Eurovision.

LES OGSÅ: Derfor var han ikke å se

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer