Stakk av med seieren i «Stjernekamp»: - Hæ, sa han mitt navn?!

Knut Anders jublet for seieren under årets sesong.

VANT: Knut Anders Sørum reagerte med sjokk da han ble utropt som vinner av «Stjernekamp» 2016. Foto: Julia Naglestad / NRK
VANT: Knut Anders Sørum reagerte med sjokk da han ble utropt som vinner av «Stjernekamp» 2016. Foto: Julia Naglestad / NRK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Lørdag kveld gikk finalen i «Stjernekamp» av stabelen på NRK1. Årets finale var historisk, for det var første gang en mann hadde klart å kapre seg en av de to prestisjetunge finaleplassene.

Det stod mellom Nicoline Berg Kaasin (27) og Knut Anders Sørum (40), og begge finalistene kjempet til siste slutt. 

Knut Anders leverte strålende framføringer av blant annet Coldplays «Fix You» og opera-favoritten han fikk enorme mengder skryt for, «Nessum Dorma» av Puccini. Nicoline kastet seg også inn i runddansen, blant annet med hip hop-låta «Black Widow» av Iggy Azalea og Ella Hendersons «Ghost».

Det skulle likevel herrenes aften i finalen, og Knut Anders gikk av med seieren. Etter uhemmet skryt fra alle dommerne hele kvelden, kom resultatet neppe som noe sjokk. Den 40 år gamle totningen er den første mannen som vinner konkurransen.

Ble sjokkert

- Det her er helt sprøtt, sier den nybakte vinneren til Seoghør.no og fortsetter:

- Det var ikke det jeg hadde trodd skulle skje da jeg var livredd for å ryke ut i første episode, forteller den lykkelige vinneren. 

GULLREGN: Knut Anders fikk framføre «Fix You» nok en gang etter at seieren var i hans hule hånd. Det til jubel fra både tidligere deltakere og en fullstappet sal.  Foto: Julia Naglestad / NRK
GULLREGN: Knut Anders fikk framføre «Fix You» nok en gang etter at seieren var i hans hule hånd. Det til jubel fra både tidligere deltakere og en fullstappet sal. Foto: Julia Naglestad / NRK Vis mer

Han sier det var litt plagsomt med all ventingen, og at han fikk sjokk da han hørte at han egentlig hadde vunnet.

- Det er litt plagsomt den ventinga. Det var helt rart. Hjernen min kobla ut, jeg klarte ikke å forstå det. Jeg bare hæ, sa han mitt navn?, sier artisten. 

- Alt har vært en berg og dalbane. Det har vært så opp og ned, og det har vært ekstrem hard jobbing hele tiden. Det har vært veldig stas, og jeg er veldig fornøyd nå, stråler vinneren.

På spørsmål om hvordan den nybakte vinneren skal feire i kveld, er han ikke i tvil.

- Ja, det blir vel en tur på finalefesten, tenker jeg! Det er ikke umulig at det blir litt øl og vin, sier han og ler. 

ÅPNET SAMMEN: I kveld sto det mellom Knut Anders og Nicoline. De åpnet showet sammen, og med sesongens andre deltakere. Til slutt stod det derimot bare én igjen. Foto: Julia Naglestad / NRK
ÅPNET SAMMEN: I kveld sto det mellom Knut Anders og Nicoline. De åpnet showet sammen, og med sesongens andre deltakere. Til slutt stod det derimot bare én igjen. Foto: Julia Naglestad / NRK Vis mer

«

Knivet seg gjennom sendingen

Det var hard kniving mellom kandidatene til siste slutt, og det ble hele veien levert framføringer dommerne lovpriste. 

Sendingen startet med at både Knut Anders og Nicoline skulle fremføre sin favoritt fra sesongen som har vært. Artistene valgte naturligvis låtene de har høstet mest ros for begge to denne høsten. I Nicolines tilfelle ble det «Black Widow» av Iggy Azalea og Rita Ora. 

- Multitalentet vil ingen ende ta, sa dommer Thomas Fjellberg om framføringa. 

Mentor André Hadland sparte heller ikke på lovordene om sin stjernestudent. 

- Du blir et monster når du står på scenen, sa han til applaus fra salen. 

SANG OPERA: Knut Anders imponerte med sin opera-tolkning.  Foto: Julia Naglestad / NRK
SANG OPERA: Knut Anders imponerte med sin opera-tolkning. Foto: Julia Naglestad / NRK Vis mer

Knut Anders' opptreden av «Nossum Dorma», skrevet av Puccini, fikk store deler av salen til å reise seg i ekstase. Opera-mentor Solveig Kringlebotn holdt ikke skrytet tilbake.

- Man bør aldri gjenta en suksess, men søren meg - du toppet det du gjorde forrige gang, utropte mentoren.

Dommer Mona B. Riise var også trollbundet av totningens opera-tolkning. 

Kveldens andre nummer skulle være en låt fra eget repertoar. Da var ingen ringere enn fjorårets «Stjernekamp»-vinner, Maria Haukaas Mittet, hentet inn som mentor. 40 år gamle Knut Anders hadde for anledningen oversatt John Legend-låta «Stay With You» til norsk - og på totendialekt. 

Hos dommerne fikk «Bli ved deg» strålende tilbakemeldinger, og fjorårets vinner påpekte at det traff noe i «hjertet hennes».

Nicoline fant på sin side fram sin første singel, «No suitcase», og fremførte den til jubel fra både dommere og publikum. 

- Det er ikke noe å diskutere, du er en veldig god vokalist. Du har stålkontroll, påpekte Maria.

EGEN LÅT: Nicoline sang sin egen låt på scenen lørdag kveld. Opptredenen fikk skryt av dommerne, men holdt ikke helt hjem.  Foto: Julia Naglestad / NRK
EGEN LÅT: Nicoline sang sin egen låt på scenen lørdag kveld. Opptredenen fikk skryt av dommerne, men holdt ikke helt hjem. Foto: Julia Naglestad / NRK Vis mer

Knut Anders tok seg tid til å klemme familien under fremføringen av «Fix You», og kastet seg om halsen på en tydelig preget mor som fulgte sønnen stolt fra publikumssetene. Det var våte øyne å spotte flere steder i salen, og det vanket med kompliment på kompliment fra dommerne. 

Jublingen fra publikum er til å ta og føle på når Nicoline trer ut på scenen og framfører sin aller siste låt for kvelden, «Ghost» av Ella Henderson. Iført rød pels og velourkjole danset og sang hun seg til trampklapping fra salen. Artisten var tydelig rørt da dommerne kom med sitt uhemmede skryt etter opptredenen. 

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer