GIKK PÅ  MATRAID: Flere av deltakerne på lag X skal etter det Seher.no kjenner til, ha forlatt Robinson-stranda og skaffet seg mat på ulovlig vis mens kameraene var slått av. (f.v.: Marita Edquist, Kathrine Pehrsson, Dennis Kakis, Tommy Lankut og Pede Foto: TV3
GIKK PÅ MATRAID: Flere av deltakerne på lag X skal etter det Seher.no kjenner til, ha forlatt Robinson-stranda og skaffet seg mat på ulovlig vis mens kameraene var slått av. (f.v.: Marita Edquist, Kathrine Pehrsson, Dennis Kakis, Tommy Lankut og Pede Foto: TV3Vis mer

Stakk av fra Robinson-stranda

Virkeligheten var ikke like tøff som den fremstod på TV...

SEHER.NO: Søndagens episode av "Robinsonekspedisjonen" ble dramatisk, da fem av seks deltagere på lag Nord ble sendt hjem fra ekspedisjonen etter en duell med de tidligere utstemte deltakerne Marita Edquist (25), Kathrine Pehrsson (25), Dennis Kakis (24), Tommy Lankut (37) og Peder Vilnes (22).

Men dramaet skal ha fortsatt etter at kameraene ble slått av, da det kom fram at lag X slett ikke hadde hatt det like kummerlig som resten av deltakerne.

Etter det Seher.no kjenner til skal Dennis Kakis flere ganger ha stukket av fra leiren om natten og forsynt seg med mat fra et hus i nærheten av "Lag X"-leiren.

Delte ut brød og brus
Utbyttet - som blant annet bestod av brødskiver og brus - skal han ha delt med lagkameratene før konkurransen som avgjorde deres skjebne i "Robinsonekspedisjonen".

Senere skal han også ha vist andre lag X-medlemmer hvor han hadde fått tak i maten.

- Jeg vil hverken bekrefte eller avkrefte disse ryktene, sier Dennis til Seher.no, men flere Robinson-deltagere Seher.no har snakket med, bekrefter historien.

En av deltagerne på lag X hevder han selv tipset TV-folkene på øya om maten fordi han etter to mat-turer fikk dårlig samvittighet.

- Det er jo ikke tvil om at dette ga oss en fordel i konkurransen, og da sa jeg i fra at dette ville jeg ikke være med på, sier deltakeren til Seher.no.

Unngikk nattevakten
TV3 bekrefter at en eller flere deltakere fra stakk på mat-raid i løpet av Robinson-oppholdet, men vil ikke røpe hvem det dreide seg om.

- Vi har nattevakter på øya, og sier til deltakerne at de ikke får forlate leiren på grunn av deres sikkerhet. Men dette er jo voksne mennesker. Da vi oppdaget mattyveriet, ble den raskt konfiskert og de fikk mindre ris-rasjoner som straff, sier Line Vee Hanum i TV3 til Seher.no.

Hun vil ikke si noe om hvordan de fikk vite om den stjålne maten, men etter det Seher.no kjenner til skal konfiskeringen ha ført til store diskusjoner innad i lag X.

En av deltakerne skal ha blitt så sint at han truet med å trekke seg før lagkonkurransen.

Sov på gulv
På TV har "Lag X" også blitt fremstilt som om de levde under like kummerlige forhold som de andre deltakerne, men i virkeligheten slapp de å sove på en strand.

Istedenfor å sove på sand, fikk de fem deltakerne anledning til å sove på et betonggulv, med et lite tak over, for deretter å bli tatt med ned på en strand når filmingen begynte.

- De måtte sove der fordi det området som vises på TV ikke var sikkert, blant annet fordi det var slanger der om natten. Jeg tror seerne skjønner at det må tas produksjonsmessige grep under en sånn innspilling, sier Vee Hanum til Seher.no.

- Vi følte vi ble ofret
Christen Gran (35) - som var en av de fem på lag Nord som søndag røk ut etter å ha tapt Robinson-duellen med lag X - bekrefter at det var frustrerende å høre om mattyveriene i etterkant.

- Det var veldig surt. Vi følte at vi ble ofret for at lag X skulle inn igjen i ekspedisjonen. De fikk mat, mens vi hadde så lite at folk svimte av. I tillegg mistet vi Kristoffer, som var en de sterkeste på laget vår, selv om han vant duellen mot Dennis, sier han til Seher.no.
Også i fjor stakk flere Robinson-deltakere av fra TV-stranden om natten, noe som ifølge Se og Hør blant annet førte til at de fikk tak i en vannpipe med hasj, som de skal ha delt.

Vee Hanum sier TV3 foreløpig ikke har vurdert om de vil endre vaktholdsrutinene i en eventuell neste utgave av reality-serien.

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no eller ring vår tipstelefon 93076767!

LES OGSÅ: - Jeg burde holdt mer kjeft