TESTER GRENSER: I mandagens episode av «På tur med Dag Otto» prøver Kristian Ødegård og Dag Otto Lauritzen seg på verdensmesterskap i triatlon i London.  Foto: Tor Lindseth
TESTER GRENSER: I mandagens episode av «På tur med Dag Otto» prøver Kristian Ødegård og Dag Otto Lauritzen seg på verdensmesterskap i triatlon i London. Foto: Tor LindsethVis mer

Spyttet blod under innspilling

Kritisk for Dag Otto Lauritzen under triatlon i London.

SEOGHØR.NO: I mandagens episode av «På tur med Dag Otto» blir det dramatisk for toppsyklisten når han og makker Kristian Ødegård vil gjennomføre et verdensmesterskap i triatlon i London.

Lauritzen, som to ganger tidligere er operert for hjerteflimmer, begynner å harke og spytte blod. Idrettsmannen merket at noe var galt etter å ha svømt 50 meter. Etter svømmingen har han igjen 40 kilometer på sykkel og en 10 kilometers joggetur.

- Jeg forsto at dette ikke var bra. Jeg likte det dårlig der og da. Viljestyrken er et viktig redskap, men det kan også bli din fiende om du ikke lytter til kroppen, sier Lauritzen til VG.

Måtte bryte

Å gi opp var først ikke et alternativ for Lauritzen, men da kameramannen uttrykker bekymring og sier at kona sikkert vil se ham igjen, innser syklisten alvoret og bryter konkurransen.

VG skriver at det den ene venen til hjertet var tett slik at lungene gradvis ble fylt med blod.

- Jeg hater å bryte, har alltid mislikt det, men skulle sikkert ha brutt før. Jeg fikk flimmeret tidlig, det var helt umulig å komme meg frem. Jeg prøvde bare å overleve, sier han til avisen.

Da han kom hjem til Norge oppsøkte Dag Otto lege og gjennomgikk flere tester, men er i dag frisk.

Se «På tur med Dag Otto» på TV 2 mandag kl. 20.00.

LES OGSÅ: - Nå spyr jeg!