BLOKKET UT ÅRENE: Sputnik måtte tilbringe to dager på sykehus for å få blokket ut årene, etter at han i februar ble rammet av sykdommen angina pectoris. Foto: PRIVAT
BLOKKET UT ÅRENE: Sputnik måtte tilbringe to dager på sykehus for å få blokket ut årene, etter at han i februar ble rammet av sykdommen angina pectoris. Foto: PRIVAT Vis mer

Sputnik ble innlagt på sykehus

Måtte blokke ut blodårene.

SEOGHØR.NO: Den folkekjære artisten Knut Storbukås (71) - også kjent som Sputnik - måtte tilbringe helgen på sykehuset for å blokke ut to årer.

Inngrepet er en del av behandlingen etter at Sputnik ble rammet av angina pectoris under et opphold i Thailand i februar.

Sykdommen er et resultat av hjertekrampe som skyldes åreforkalkning i de blodårene som fører blod til hjertemuskelen.

Etter å ha møtt opp på sykehuset i Arendal søndag for klargjøring, tilbragte Sputnik to netter der før han fikk dra hjem.

VED GODT MOT: - Formen er alt mye bedre. Jeg føler meg som en 17-åring igjen, sier Sputnik til Seoghør.no. Foto: PRIVAT
VED GODT MOT: - Formen er alt mye bedre. Jeg føler meg som en 17-åring igjen, sier Sputnik til Seoghør.no. Foto: PRIVAT Vis mer

Til Seoghør.no sier Sputnik at han føler seg mye bedre etter inngrepet.

- Jeg føler meg som en syttenåring igjen, så kona får passe seg til natta, sier han og ler.

Han har fått beskjed av legen om å holde seg i ro og unngå tunge løft de nærmeste dagene, mens han kommer seg etter inngrepet.

Sputnik startet å røyke da han var seks år gammel.

Kastet røyken i søpla

Men for tre måneder siden stumpet han røyken for godt, etter at legen i Thailand advarte ham om at han kunne dø når som helst.

- Jeg ble skikkelig skremt og kastet tobakks-pungen rett i nærmeste søppelbøtte. Siden den dagen har jeg ikke tatt et eneste drag, forteller sa han stolt til Se og Hør i mars.

Sputniks kone Vivian Storbukås (60) sier de er meget fornøyd med behandlingen de har fått etter at de kom hjem igjen til Norge.

- Vi har blitt veldig godt tatt i mot ved sykehuset i Arendal, og er glade for at alt ser ut til å gå bra, sier hun til Seoghør.no.

LES OGSÅ: Begynte å røyke som seksåring

Til Seoghør.no sier Sputnik at behandlingen gikk som