BLOKKET UT ÅRENE: Knut Storbukås måtte i 2014 få blokket ut årene, etter at han ble rammet av sykdommen angina pectoris.
 Foto: Privat
BLOKKET UT ÅRENE: Knut Storbukås måtte i 2014 få blokket ut årene, etter at han ble rammet av sykdommen angina pectoris. Foto: PrivatVis mer

Sputnik: - Jeg ble liggende og planlegge min begravelse

Knut «Sputnik» Storbukås fryktet det verste etter at han ble alvorlig syk i Thailand.

SEOGHØR.NO: Den populære artisten Knut «Sputnik» Storbukås (72) ble i 2014 og 2015 innlagt på sykehus i Thailand.

Nå sier han til Dagbladet pluss at han før den første sykehusinnleggelsen var så langt nede at han tenkte på livet etter døden.

Da våknet han på hotellet med kraftige brystsmerter.

- Jeg fikk ikke sove, ville ikke vekke Vivian, og ble liggende og planlegge min egen begravelse.

Legene konstaterte senere at han hadde blitt rammet av angnina pectoris.

I juni samme år måtte den folkekjære artisten tilbringe helgen på sykehuset i Arendal for å blokke ut to årer.

Saken fortsetter under bildet.

HJEMME IGJEN: Kona Vivian Storbukås har passet godt på Knut etter at han ble syk. Foto: Hennng Jensen, Se og Hør
HJEMME IGJEN: Kona Vivian Storbukås har passet godt på Knut etter at han ble syk. Foto: Hennng Jensen, Se og Hør Vis merSykdommen var et resultat av hjertekrampe som skyldes åreforkalkning i de blodårene som fører blod til hjertemuskelen.

Sputnik - som begynte å røyke da han var seks år gammel - har tidligere fortalt til Se og Hør at han sluttet tvert - etter at legen i Thailand advarte ham om at han kunne dø når som helst.

- Jeg ble skikkelig skremt og kastet tobakks-pungen rett i nærmeste søppelbøtte. Siden den dagen har jeg ikke tatt et eneste drag.

Ble rammet av blodpropp

I 2015 ble Storbukås igjen utsatt for en alvorlig hendelse i Thailand, da han ble rammet av blodpropp.

- Legene sa at jeg kom i grevens tid. Jeg hadde tydeligvis griseflaks, sa sangkometen  fra Drangedal da Seoghør.no snakket med ham på telefonen fra Bangkok Hospital i Pattaya.

Knut og kona Vivian har i flere år besøkt Thailand i forbindelse med sitt veldedighetsprosjekt for å bygge et nytt barnehjem der.

FORTSATT POPULÆR: Sputnik er fortsatt en populær artist, 30 år etter at han ga ut sin første kassett. Foto: Trond Mæland
FORTSATT POPULÆR: Sputnik er fortsatt en populær artist, 30 år etter at han ga ut sin første kassett. Foto: Trond Mæland Vis mer

Sputnik sier til Dagbladet at formen nå er bedre enn på lenge.

- Etter at jeg sluttet å røyke, begynte å trene og la om kostholdet er formen bedre enn noen gang. Men må ta det med ro noen uker, ble brokkoperert for to uker siden, men det er jo ikke noe alvorlig, sier Sputnik.

LES OGSÅ: Sputnik ble sendt til sykehus i Thailand