Gunhild Dahlberg og «Jakten på kjærligheten»:

- Spurte om Katarina hadde blitt dødssyk

Gunhild Dahlberg så etter de skjulte kameraene da hun fikk servert drømmejobben.

BLE OVERRASKET: Gunhild Dahlberg blir i høst å se som «Jakten på kjærligheten»-programleder på TV 2. Da hun fikk oppdraget, trodde hun ikke sine egne ører. Her med tidligere «Jakten»-programleder Katarina Flatland (t.v.). Foto: TV 2
BLE OVERRASKET: Gunhild Dahlberg blir i høst å se som «Jakten på kjærligheten»-programleder på TV 2. Da hun fikk oppdraget, trodde hun ikke sine egne ører. Her med tidligere «Jakten»-programleder Katarina Flatland (t.v.). Foto: TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

BERGEN (Se og Hør): En skulle kanskje tro at det begynte å bli tomt for single bønder i det ganske land, men «Jakten på kjærligheten» viser gang på gang at det er langt fra tilfellet.

Bonderomantikken lever i beste velgående, og denne gangen er det tv-profil Gunhild Dahlberg (43) som har fått i oppgave å lede det populære TV 2-programmet. Hun er kjent fra andre produksjoner som «Bolig til salgs», «Fjellflørt» og «Sommertid» på TV 2, men den nye jobben har i mange år vært hennes store drøm.

Da hun fikk tilbudet, hadde hun vansker for å tro at det ikke var en ondsinnet spøk eller skjult kamera. Spesielt siden stillingen allerede var besatt, av Katarina Flatland (29).

Full forvirring

- Jeg tenkte det verste med en gang. Det første jeg spurte om var om Katarina Flatland var blitt gravid. Så spurte jeg om hun hadde blitt dødssyk. Jeg kunne ikke forstå at det var noen annen grunn til at stillingen plutselig hadde åpnet seg, sier hun til Se og Hør.

I midten av mars sendte TV 2 ut pressemeldingen om jobbskiftet. Flatland skulle ta over «Idol», og siden det var såpass tidlig i prosessen med «Jakten» - som hun har ledet siden 2015 - gikk det fint å bytte ut programlederen.

GUNHILD DAHLBERG: TV 2-profilen har vært å se i en rekke produksjoner opp gjennom årene, men blir nå programleder i «Jakten på kjærligheten». Her fotografert i Bergen forrige torsdag. Foto: Andreas Fadum
GUNHILD DAHLBERG: TV 2-profilen har vært å se i en rekke produksjoner opp gjennom årene, men blir nå programleder i «Jakten på kjærligheten». Her fotografert i Bergen forrige torsdag. Foto: Andreas Fadum Vis mer

Dahlberg stiller seg undrende til avgjørelsen.

- Da de fortalte meg at hun hadde forlatt denne jobben for å lede en sangkonkurranse, kunne jeg nesten ikke tro mine egne ører. Hvis hun skulle blitt statsminister så hadde jeg kanskje forstått det, men neida. Hun skulle lede «Idol». Dette programmet er jo helt fantastisk, og har alt man trenger, sier hun humoristisk, og fortsetter:

- Jeg har tidligere sagt at «Jakten på kjærligheten» var det eneste jeg kunne tenke meg å være programleder for i TV 2, og så landet denne muligheten plutselig rett i fanget mitt. Jeg så rundt meg etter skjulte kameraer, men det var helt på ekte. Jeg ble sjeleglad, forteller hun entusiastisk.

- Dette er jug

Den meritterte programlederen fikk en tekstmelding mens hun sto og lagde middag om hun ikke kunne komme innom til et møte dagen etterpå. Hun fortalte først at hun ikke kunne, men tonen i SMSen var streng. Hun måtte, det gjaldt «Jakten».

- Jeg bare hæ? Samboeren min kom hjem, og jeg var veldig entusiastisk, han trodde sikkert det var krig. Men så begynte jeg å tenke. «Dette er jug, det er Morten Ramm og Einar Tørnqvist som kødder med meg», forteller hun og ler.

Både årets bønder, programleder Katarina Flatland og kamerateamet opplever at ikke alt går som på skinner under innspillingen av TV 2-programmet. Vis mer

Men nei da, alt var sant. Hun blir dermed den fjerde programlederen av «Jakten», etter Katrine Moholt, Marthe Sveberg og Flatland. Hun tror selv hun kan bringe en del kvaliteter til programmet som de andre programlederne ikke har gjort.

- Er eldre enn Katarina

Gunhild Dahlberg nevner blant annet at hun har sett alle sesongene, og derfor er å anse som ekspert på bonderomantikk. Hun nevner også sitt eget privatliv.

- Nå har jeg fått spurt deltakerne om alt jeg lurer på, og jeg har spurt om mye rart som ikke kommer på tv, også. Jeg er eldre enn Katarina, har to barn og er på et annet sted i livet, så det kan hende det gjør at jeg stiller andre spørsmål til bøndene enn hva hun ville gjort, sier hun.

Men hva er det egentlig ved et konsept som handler om å finne kjærligheten på landet som fascinerer programlederen? Det har hun også et tydelig svar på.

- Jeg liker det så godt fordi det ikke er et program der folk melder seg på for å bli kjendiser eller lage show. Man kommer virkelig med hjertet i hånda. De vil ikke på tv, men de synes bonden er så kjekk at de hopper ut av komfortsonen for å ta sjansen, forklarer hun.

Den avtroppede «Jakten»-programlederen har aldri lagt skjul på at hun vet serien nå er i trygge hender.

- «Jakten på kjærligheten» fortsetter i beste velgående. Det er veldig trist at jeg ikke skal fortsette der. Men jeg vet at bøndene er i trygge hender, og hvem de får med seg som programleder, blir kjent etter hvert, har Flatland tidligere sagt til TV2.

LES OGSÅ: - Disse kommer i det kongelige bryllupet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer