Filippa Kronholm:

Sprakk skallen i ulykke

- Jeg var nær døden, men jeg overlevde.

ALVORLIG ULYKKE: Den svenske «Paradise Hotel»-profilen Filippa Kronholm åpner seg om den traumatiske ulykken som utspant seg for åtte år siden. Aftonbladet/ NTB
ALVORLIG ULYKKE: Den svenske «Paradise Hotel»-profilen Filippa Kronholm åpner seg om den traumatiske ulykken som utspant seg for åtte år siden. Aftonbladet/ NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Årets andre sesong av «Paradise Hotel» er i skrivende stund å se på tv-skjermen. Også i Sverige er den svenske versjonen i gang for fullt.

Der er blant andre Filippa Kronholm deltaker, og i anledning deltakelsen åpner hun seg om en traumatisk ulykke hun opplevde for åtte år siden.

Kronholm befant seg i skolegården da hun ble påkjørt av en moped, ifølge Expressen. Ulykken førte til at realityprofilen måtte gjennom sju operasjoner i hodet, noe som har etterlatt henne med flere arr.

FORELSKET: Alexander Elinoff, som deltar i høstens «Paradise Hotel», røper at han har funnet lykken hjemme i Sverige. Video: Rød Løper Vis mer

Ble fortalt at hun ikke kom til å overleve

Ulykken var såpass alvorlig at legene fortalte Kronholms foreldre at hun ikke kom til å overleve.

- Tenk deg å være foreldre og høre at dattera di ikke kom til å leve lenger. Det var ekstremt tøft for foreldrene mine, sier hun til avisa.

Som følge av ulykken fikk hun også lammelser på venstre siden av kroppen som varte over lengre tid, spesielt den ene armen.

- Nå har jeg dårligere bevegelse i armen, men jeg har også en dårligere følelse i venstre halvdel av kroppen og smilet mitt er skjevt, forteller hun.

VAR SYK: En av vårens «Paradise Hotel»-deltakere, Yasmine San Miguel, forteller om sykdommen som preget henne for noen år siden. Video: Thea Hope / Reporter: Kine Falch Vis mer

Etter ulykken forklarer Kronholm at hun har blitt sterkere, men påpeker at hun fortsatt vil være forsiktig.

- Jeg har blitt sterkere og modigere som menneske. Jeg tror jeg tør å gjøre flere ting, men samtidig er jeg mer forsiktig fordi jeg ikke har sju liv. Jeg var nær døden, men jeg overlevde, understreker hun.

Kronholm har tidligere fortalt om den traumatiske ulykken på bloggen sin. Da besluttet hun å åpne seg etter at hun fikk spørsmål fra en bloggleser om ulykken.

- Hjernen min var så hoven

I blogginnlegget fra 2016 forklarte Kronholm at hun landet med hodet først og at skallen hennes sprakk. Ambulansen hentet henne og kjørte henne til sykehuset i Norrköping, før hun ble brakt videre til universitetssykehuset i Linköping.

En livstruende hevelse i hjernen gjorde at legene ble nødt til å operere en del av hodeskallen.

«Hjernen min var så hoven at det var helt nødvendig. De måtte åpne opp flere ganger. Legene gjorde en god jobb», fortsatte hun.

SKADET SEG: Kjendisdommeren Simon Cowell har brukket ryggen. Foto: NTB Scanpix. Vis mer

Videre påpekte Kronholm at ulykken er noe hun tenker på hver eneste dag.

«Jeg hadde aldri vært den samme personen som jeg er i dag om dette ikke hadde skjedd. Jeg har dessuten blitt mer følsom, og jeg kan veldig lett begynne å gråte av ting som påminner meg om det jeg gikk gjennom», var blant det hun skrev den gang.

Her til lands har tidligere «Paradise Hotel»-deltaker, Sophie Vågsæter, delt om sin opplevelse da hun var involvert i en alvorlig bilulykke.

- Jeg var vel rundt 16 år da bilen jeg var passasjer i krasjet i 80 kilometer i timen. Sjåføren mista kontroll over bilen i en slakk sving. Bilen veltet, rullet rundt på hovedveien, dro med seg alt av skilt før vi havnet på taket ned i en grøft, uttalte hun til Se og Hør i 2017.

DRAMATISK: Adrian Sellevoll havnet på sykehus etter en dramatisk kveld. Video: Private bilder / Rød Løper Vis mer

Dramatisk ulykke

Vågsæter forklarte videre at bilen var fylt opp med passasjerer, der samtlige var hennes aller nærmeste venner.

- Jeg satt foran og ble derfor hardest skadd. Jeg brakk nesa, kinnbeinet, beinet under øyet og fikk ekstremt kraftig hjernerystelse, sa hun.

Hun mintes at det tok lang tid før hun klarte å lese og skrive igjen, og at hun måtte kutte ut trening over en lengre periode.

Skadene førte til at Vågsæter måtte gjennom behandling, blant annet operasjon for å få ut glassbiter fra ansiktet. Hun fikk også svekket følelse i halve fjeset.

SJOKKBILDER: Carina Dahl har nylig fjernet en godartet svulst fra hodet. Her viser hun frem bilder fra sykehusoppholdet. Reporter: Henriette Eilertsen / Video: Rød Løper Vis mer

LES OGSÅ: - Halve Norge ville skyte meg

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer