GRØNT LYS: Nyansatt nyhetsanker  Ingerid Stenvold har fått grønt lys til å snakke Målselv-dialekt i Dagsrevyen. Foto: Ole Kaland, NRK
GRØNT LYS: Nyansatt nyhetsanker Ingerid Stenvold har fått grønt lys til å snakke Målselv-dialekt i Dagsrevyen. Foto: Ole Kaland, NRKVis mer

Språket hennes vekker vrede

Ingerid Stenvold bryter med lang tradisjon.

SEHER.NO: Det nyansatte nyhetsankeret Ingerid Stenvold (32) har fått grønt lys til å snakke sin egen Målselv-dialekt på Dagsrevyen. Det har skapt støy i mediehuset.

- Jeg har oppfattet at Ingerid Stenvolds ønske om å bruke egen dialekt har vakt harme i Dagsrevyen, sier språkforsker Finn-Erik Vinje til VG.

Han kaller avgjørelsen om å tillate egen dialekt ''helt vanvittig''.

- Under nyhetsmeldinger skal man bruke standardisert språk.  Det ble nylig uttalt at NRK skulle skjerpe seg og respektere språkreglene. Jeg tror denne avgjørelsen vil skape stor irritasjon i befolkningen, sier han.

Tiltro til ledelsen
Nyhetsanker Nina Owing sier til VG at en bør holde seg til normalisert nynorsk eller bokmål.

- Men jeg har tiltro til at ledelsen vet hva de gjør i Stenvolds tilfelle. Jeg har vært med på mange opphetede diskusjoner om språkbruk i NRK, men kjenner ikke til om det skal ha vært konkrete diskusjoner om Stenvolds dialekt, sier Owing som er språkkontakt i Dagsrevyen for bokmål.

Liker det ikke
Ingvild Bryn er språkkontakt for nynorsk og liker ikke unntaksregelen.

- Jeg støtter det som alltid har vært NRK sitt regelverk. Diskusjonene om Stenvold dialekt har foregått på sjefsnivå, det er der avgjørelsene blir tatt. Når det er sagt er det alltid interessante språkdiskusjoner her i huset vårt på språkmøtene våre, sier Bryn.

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vårtipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.


LES OGSÅ: Ikke noe problem å takke ja