TAKKNEMLIG: Kong Harald og dronning Sonja, kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit tok imot det finske presidentparet Sauli Niinisto og kona Jenni Haukio på Slottet onsdag denne uken i forbindelse med statsbesøket. Foto: NTB scanpix
TAKKNEMLIG: Kong Harald og dronning Sonja, kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit tok imot det finske presidentparet Sauli Niinisto og kona Jenni Haukio på Slottet onsdag denne uken i forbindelse med statsbesøket. Foto: NTB scanpixVis mer

Sporty gaver til kronprinsparet

Gavebordet bugnet over da det finske presidentparet var på besøk.

SEOGHØR.NO: Denne uken har det finske presidentparet Sauli Niinisto (64) og kona Jenni Haukio (35) vært på et tre dager langt statsbesøk i Norge - med første stopp i Oslo og siste stopp i Tromsø.

Onsdag ettermiddag tok kronprins Haakon (39) og kronprinsesse Mette-Marit (39) og kongeparet, som nylig avslørte at de kalte seg «Eva og Tom Manstad» da de var på bryllupsreise i 1968, imot presidentparet på slottet, hvor de fikk overrakt flott gaver fra ulike finske designere, så vel som kunstnere og forfattere. 

SE VIDEO: HER ER UKENS SEOGHØR.NO WEEKEND-TV

Blant gavene var to sporty klokker fra det finske merke Suunto, som tilbyr robuste utendørsklokker med alt fra kompass og integrert GPS, til ulike treningsfunksjoner - som sannsynligvis passet midt i blinken for vårt sporty kronprinspar.

Senere på kvelden var det duket for gallamiddag på slottet, mens det dagen etter ble avholdt mottakelse i operaen, hvor det finske presidentparet var vertskap.
 
Se bilder av gavene den norske kongefamilien fikk av presidentparet under!

Bli fan av Seoghør.no på Facebook her
 
Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255
 
Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på 2255@shf.no, ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.
 
LES OGSÅ: Mette-Marit skrøt av Jens Stoltenberg på kjendisfest i New York

KLOKKER: Til kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit ventet det flotte klokker fra Suunto. Foto: NTB scanpix
SPORTY: De finske designklokkene tilbyr robust kvalitet som passer godt for et sporty kronprinspar. Foto: NTB scanpix
LITTERATUR: På gavebordet lå boken «Ultima Thule - Oppdagelsesreiser i Arktis», skrevet av finnene Matti Lainema og Juha Nurminen. Foto: NTB scanpix
SPORTY: De finske designklokkene tilbyr robust kvalitet som passer godt for et sporty kronprinspar. Foto: NTB scanpix
KUNST: For vår kunstinteresserte dronning falt nok dette kunstverket i smak. Foto: NTB scanpix
FRUKTFAT: En av gavene fra det finske presidenparet. Foto: NTB scanpix
ORDEN: På gavebordet lå denne utmerkelsen. Foto: NTB scanpix