Gérard Depardieu:

Sporløst forsvunnet

Ingen har sett snurten av skuespilleren og Putin-vennen på over to uker.

FÅR IKKE TAK I HAM: Venner av skuespiller Gérard Depardieu har ikke lykkes i å få kontakt med ham. Foto: AP Photo/Thibault Camus, File/NTB
FÅR IKKE TAK I HAM: Venner av skuespiller Gérard Depardieu har ikke lykkes i å få kontakt med ham. Foto: AP Photo/Thibault Camus, File/NTB Vis mer
Publisert

Den franske skuespilleren Gérard Depardieu (74) ble i 2021 tiltalt for voldtekt og seksuelle overgrep, og i ettertid har ikke overskriftene latt vente på seg.

Etter å ha havnet på forsida av flere avisforsider for ulike skandaler, er 74-åringen nå sporløst forsvunnet. Flere franskmenn spør seg nå: Hvor i all verden har det blitt av Gérard Depardieu?

Sporløst forsvunnet

Depardieu har en suksessfull filmkarriere bak seg, og er en av Frankrikets mest anerkjente skuespillere. 74-åringen er blant annet kjent fra storfilmer som «Life of Pi» og «Green Card», og han har i tillegg spilt Obelix i «Astérix og Obelix»-filmene.

«LIFE OF PI»: Gérard Depardieu spilte i den suksessfilmen «Life of Pi». Foto: Ingenious media/Haishang/Kobal/Rex/Dune/Shutterstock/NTB
«LIFE OF PI»: Gérard Depardieu spilte i den suksessfilmen «Life of Pi». Foto: Ingenious media/Haishang/Kobal/Rex/Dune/Shutterstock/NTB Vis mer
FOLKEKJÆR FIGUR: Depardieu spilte Obelix i filmene om duoen Asterix og Obelix. Foto: Jean Marie Leroy/Fidelite/Wild Bunch/Cinetotal/Lucky Red/Kobal/REX/Shutterstock/NTB
FOLKEKJÆR FIGUR: Depardieu spilte Obelix i filmene om duoen Asterix og Obelix. Foto: Jean Marie Leroy/Fidelite/Wild Bunch/Cinetotal/Lucky Red/Kobal/REX/Shutterstock/NTB Vis mer

Det er den belgiske avisa HLN som nå melder at Depardieu ikke har blitt observert på over to uker.

Avisa trekker fram at skuespilleren har forsvunnet kort tid etter at han skrev et åpent brev på nettstedet Le Figaro i forbindelse med at han har blitt anklaget for seksuelle overgrep på flere kvinner.

«Jeg kan ikke lengre akseptere det jeg hører og leser om meg selv. Det har påvirket meg sterkt», var blant det han skrev i det åpne brevet.

Skuespiller, komiker og programleder Russell Brand anklages for voldtekt og seksuelle overgrep mot flere kvinner - selv benekter han anklagene og skylder på en «sammensvergelse». Reporter: Edward Stenlund. Video: AP / CatchUpFeed / Russell Brand Vis mer

Siden den gang har hans medvirkning i teaterfestivalen i den franske kommunen La Teste-de-Buch blitt avlyst uten noen forklaring.

- Det har ikke vært mulig å få tak i Gérard Depardieu på femten dager. De som kjenner ham godt tror han er i utlandet, sier borgermester i La Teste-de-Buch Patrick Davet til Sud Oest.

- Olivier Marchal (fransk skuespiller, red.anm.) får heller ikke tak i ham. Til og med kjæresten Catherine Deneuve får ikke tak i ham.

Skal ha forgrepet seg på 13 kvinner

Videre spekulerer HLN på om det er involveringen i en rekke skandaler som har fått skuespilleren til å gå under jorda.

Depardieu ble siktet for voldtekt før jul i 2020, men anklagen ble ikke kjent for offentligheten før i februar 2021.

PRINS PÅ FEST: I kjølvannet av overgrepsanklager og spørsmål rundt vennskapet til avdøde Jeffrey Epstein, sier prins Andrew i et nytt intervju at han ikke skjønner hvordan han har fått stempelet som «partyprins», da han ikke lenger fester. Bilder av prinsen i Saint-Tropez sier det motsatte. Foto: Coleman-Rayner / Stella Pictures. Klipp: Emilie Rydning Vis mer

Den gang kom siktelsen etter at en fransk dommer gjenåpnet en etterforskning av filmstjerna, som tidligere hadde blitt henlagt i 2019. Kvinnen, en 24 år gammel skuespiller og forfatter, gikk siden til sivilt søksmål, ifølge AFP.

Ifølge kvinnen ble hun overfalt og voldtatt to ganger av Depardieu i 2018 hjemme hos ham i Paris. Hun skal ha vært i skuespillerens hjem i forbindelse med en prøvespilling for en rolle.

Depardieu på sin side, har nektet for anklagene.

I april i år publiserte den franske, uavhengige nettavisen Mediapart en etterforskningsrapport, hvor det kom fram at Depardieu skal ha begått seksuelle overgrep mot 13 kvinner.

SVARER: Slik svarte kronprins Haakon på spørsmål om at både han og kronprinsesse Mette-Marit flere ganger i perioden 2011 til 2013 møtte overgrepsdømte Jeffrey Epstein. Video: NTB Scanpix Vis mer

- Som å sparke min egen mor

Forrige måned skrev 74-åringen som nevnt et åpent brev på nettstedet Le Figaro, hvor han går hardt imot voldtektsanklagene.

«Aldri, aldri har jeg misbrukt en kvinne. Å skade en kvinne ville være som å sparke min egen mor i magen», skrev han i brevet.

Anklagene var framsatt av kvinnelige skuespillere, produksjonsmedarbeidere og makeupartister. De aktuelle hendelsene skal ha skjedd i forbindelse med elleve ulike filminnspillinger mellom 2004 og 2022.

TI ÅRS FENGSEL: YouTube-stjernen Austin Jones ble fredag dømt til ti års fengsel. Reporter/video: Fredrik N. Filtvedt / Dagbladet / YouTube. Vis mer

En av hendelsene som er omtalt i etterforskningsrapporten, gjelder en tidligere statist som jobbet med Depardieu på filmen «The Box» i 2015.

Ifølge kvinnen skal skuespilleren ha «lagt hånda under kjolen» og «prøvd å komme innenfor trusa». Da hun dyttet ham unna, ble han angivelig «aggressiv» og prøvde på nytt å fingre henne.

Mediapart siterer et medlem av produksjonsteamet som fortalte at innspillingen ble satt på vent. Scenen ble til slutt endret slik at statisten ikke lenger sto sammen med Depardieu.

Vennskapet med Putin

Overgrepsanklagene er derimot ikke det eneste som har skapt blest rundt Depardieu.

I 2013 annonserte skuespilleren at han hadde søkt om russisk statsborgerskap. Dette etter at franske politikere hadde kritisert ham for å ville flytte utenlands for å slippe unna høy skatt, ifølge BBC. Samme år fikk han sitt russiske pass, og ble fotografert mens han håndhilste og klemte Russlands president Vladimir Putin (71).

RUSSISK PASS: Gérard Depardieu viser fram sitt nye russiske pass i 2013. Foto: Caroline Larson/AFP/NTB
RUSSISK PASS: Gérard Depardieu viser fram sitt nye russiske pass i 2013. Foto: Caroline Larson/AFP/NTB Vis mer

Siden den gang har skuespilleren snakket varmt om den russiske presidenten.

2013: Gérard Depardieu og Vladimir Putin. Foto: Ria Novosti/Reuters/NTB
2013: Gérard Depardieu og Vladimir Putin. Foto: Ria Novosti/Reuters/NTB Vis mer

I februar i fjor, like før krigen i Ukraina brøt ut, delte Depardieu et bilde av seg selv som klemmer Putin på Instagram. Bildet har i etterkant blitt slettet, ifølge News24.

Da det oppsto spenning mellom de to nabolandene, gikk Depardieu ut på fransk TV med en oppfordring om å «la Vladimir være i fred», ifølge New York Times.

Det startet med Wagner-mytteriet i juni. Nå har Vladimir Putin strammet grepet. Video: NTB, AP, Dagbladet TV. Reporter: Håvard T-L Knutsen. Vis mer

I ettertid overrasket skuespilleren trolig derfor mange under et intervju med France24 med følgende utsagn:

- Russland og Ukraina har alltid vært brødre. Jeg er imot denne brodermordskrigen. Legg ned våpnene og begynn å forhandle.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer