Sporet opp pappaen etter 36 år!

Tore Strømøy stilte velvillig opp for NRK-kollegaen Yngvar Andersen.

HJALP KOLLEGAEN: - Jeg husker ikke helt hvordan det var, men jeg mener at det var jeg som foreslo å hjelpe ham å finne faren, sier Tore Strømøy. Foto: Thomas Rasmus Skaug/NRK
HJALP KOLLEGAEN: - Jeg husker ikke helt hvordan det var, men jeg mener at det var jeg som foreslo å hjelpe ham å finne faren, sier Tore Strømøy. Foto: Thomas Rasmus Skaug/NRK Vis mer
SEHER.NO: Den populære treningseksperten i «Puls» på NRK, Yngvar Andersen (36), tilbragte sine barndomsår i Indre Sogn. Syv år gammel fikk han en stefar. Først 36 år gammel har han funnet sin bilogiske far - med god hjelp fra hele Norges «Tore på sporet», skriver Her og Nå.

Frem til 14-årsalderen var Yngvars pappa et ikke-tema, og først etter at han hadde rundet 20, fikk Yngvar vite at faren var marokkaner. Han hadde flyttet fra landet for mange år siden, og visste ikke at han hadde en sønn i Norge.

Det var fram til NRK-kollega Tore Strømøy fikk fart på sakene i fjor sommer.

- Jeg husker ikke helt hvordan det var, men jeg mener at det var jeg som foreslo å hjelpe ham å finne faren, sier Strømøy til Her og Nå.

Han forteller samtidig forteller at gjenforeningen foregikk privat - ettersom Yngvar ikke ønsket at det skulle sendes på TV.

Ifølge Her og Nå fikk Yngvar en telefon fra Tore Strømøy samme dag som han ble pappa til lille Karla Lykke. Strømøy hadde funnet faren i Masaooud i Marokko.

- Jeg opplevde det omtrent som å ligge og sveve på en skydott, det var nesten religiøst. En «utenfor kroppen»-opplevelse! Eller nei, det blir feil, det var en vanvittig tilstedeværelse - jeg var så til de grader i meg selv, om du skjønner hva jeg mener. Det er vanskelig å beskrive, sier Yngvar Andersen til Dagsavisen.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: Tore Strømøy blåser i netthetsen