Melissa Rauch:

- Spontanaborten min ga meg stikk i hjertet

The Big Bang Theory-stjernen åpner seg om sin tøffeste tid i livet.

SPONTANABORTERTE: I et lengre gjesteinnlegg på nettsiden Glamour åpner «The Big Bang Theory»-stjerna Melissa Rauch opp om spontanaborten. Her er hun i en scene fra serien. Foto: TVNorge
SPONTANABORTERTE: I et lengre gjesteinnlegg på nettsiden Glamour åpner «The Big Bang Theory»-stjerna Melissa Rauch opp om spontanaborten. Her er hun i en scene fra serien. Foto: TVNorge Vis mer
Publisert

(Seoghør.no): Tirsdag publiserte «The Big Bang Theory»-stjernen Melissa Rauch (37) et lengre gjesteinnlegg på nettstedet Glamour om at hun og ektemannen Winston Rauch venter sitt første barn.

I spalten åpner hun seg samtidig opp om en vanskelig tid hvor ekteparet flere ganger har forsøkt å få barn, og at hun har opplevd å miste barn før fødselen.

Åpenhjertig skriver skuespilleren, som spiller Bernadette i «The Big Bang Theory», om spontanaborten hun opplevde for et år tilbake, og om hvordan hun gjennom sine utallige forsøk på å få barn ble irritert på andre vordende foreldre.

– Da jeg var i sorg over graviditetstapet mitt, eller slet med fruktbarhetsproblemer, var det som et stikk i hjertet hver gang noen delte lykkelige og glade babynyheter, skriver hun.

Flere ganger, mens hun selv forsøkte å få barn, tenkte Rauch på hvordan disse flotte, bekymringsløse fruktbare kvinnene var i stand til å gjøre det hun selv ikke fikk til.

Derfor skriver hun at hun gjerne kunne ha ventet med å dele sin egen babynyhet helt til barnet begynner på college.

Redd for graviditeten

Spontanaborten til Rauch resulterte i dyp sorg, og skuespilleren havnet senere i en dyp depresjon.

– Du går nødvendigvis ikke til en begravelse eller tar deg fri fra jobb for å sørge, men det forandrer ikke det faktum at noe verdifullt er blitt uventet tatt fra livet ditt, skriver hun.

Etter den vonde opplevelsen føler Rauch en konstant redsel for at det skal skje igjen.

Saken fortsetter under bildet:

«THE BIG BANG THEORY»: Melissa Rauch, som Bernadette, sammen med resten av «The Big Bang Theory»-gjengen. Foto: NTB Scanpix
«THE BIG BANG THEORY»: Melissa Rauch, som Bernadette, sammen med resten av «The Big Bang Theory»-gjengen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

– Spontanabort fortjener å være på listen over de verste medisinske begrep noensinne, som i tillegg gir en stor skyldfølelse. For meg føltes det øyeblikkelig som om det var min skyld, at jeg på en eller annen måte hadde båret fram babyen feil, skriver hun.

Til slutt fant Rauch og ektemannen ut at det hjalp å kalle det noe annet.

– I en periode begynte ektemannen min og jeg å si til hverandre – uten å fornærme babyen så klart – at babyen hadde stukket av i stedet.

Tjener flesk

Før Rauch inntok seriesuksessen «The Big Bang Theory», drev 37-åringen med standup.

Den aller første skuespillerjobben fikk hun i 2009 da hun spilte mot blant andre Molly Shannon (52) og Selma Blair (45) i serien «Kath & Kim». Hun har også spilt i serien «True Blood» og i filmer som «I Love you, Man», «The Bronze» og «Are You Here».

LES OGSÅ: «The Big Bang Theory»-stjernen avslørte plastiske operasjoner

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer