David Toska:

Sponsor trekker seg etter sjakk-nyhet

Inkassoselskapet Intrum trekker seg som sponsor av TV 2s sjakksendinger etter at Nokas-raneren David Toska søndag ble presentert som sjakkekspert på kanalen.

SJAKKEKSPERT: David Toska blir å se på TV 2s sjakksendinger. Foto: Heiko Junge / NTB.
SJAKKEKSPERT: David Toska blir å se på TV 2s sjakksendinger. Foto: Heiko Junge / NTB. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Markeds- og kommunikasjonsdirektør i Intrum, Bunny Nooryani, sier til Se og Hør at de ikke lenger vil sponse TV 2s sjakksendinger etter at det ble klart at den tidligere Nokas-raneren David Toska (46) skal fungerer som sjakkekspert på kanalens sendinger mandag og tirsdag.

«Bruken av tidligere straffedømte David Toska fører til at tv-programmet vil assosieres med en alvorlig handling som fortsatt vekker vonde minner hos mange. Vi forstår at det er ulike synspunkter på å gi Toska en slik TV-rolle, men assosiasjonene det bringer med seg gjør at vi ikke ønsker å sette Intrums navn på sjakkprogrammene», skriver Nooryani i en SMS til Se og Hør.

Intrum er Europas største inkassoselskap, og gikk tidligere under navnet Lindorff i Norge.

Sportsdirektør i TV 2, Vegard Jansen Hagen, skriver i en SMS:

- Om en sponsor ønsker å trekke seg på bakgrunn av Toskas to planlagte gjesteopptredener, så tar vi det til etterretning.

Han skriver videre at de ikke har vurdert å ta av Toska av skjermen.

- Vi har ikke revurdert vårt standpunkt basert på de reaksjoner som har kommet i dag - forøvrig vel så mange positive som negative. Dette er en redaksjonell vurdering og vi står for den.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer