David Toska:

Sponsor trekker seg etter sjakk-nyhet

Inkassoselskapet Intrum trekker seg som sponsor av TV 2s sjakksendinger etter at Nokas-raneren David Toska søndag ble presentert som sjakkekspert på kanalen.

SJAKKEKSPERT: David Toska blir å se på TV 2s sjakksendinger. Foto: Heiko Junge / NTB.
SJAKKEKSPERT: David Toska blir å se på TV 2s sjakksendinger. Foto: Heiko Junge / NTB. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Markeds- og kommunikasjonsdirektør i Intrum, Bunny Nooryani, sier til Se og Hør at de ikke lenger vil sponse TV 2s sjakksendinger etter at det ble klart at den tidligere Nokas-raneren David Toska (46) skal fungerer som sjakkekspert på kanalens sendinger mandag og tirsdag.

«Bruken av tidligere straffedømte David Toska fører til at tv-programmet vil assosieres med en alvorlig handling som fortsatt vekker vonde minner hos mange. Vi forstår at det er ulike synspunkter på å gi Toska en slik TV-rolle, men assosiasjonene det bringer med seg gjør at vi ikke ønsker å sette Intrums navn på sjakkprogrammene», skriver Nooryani i en SMS til Se og Hør.

TREKKER SEG: Bunny Nooryani skriver at Intrum trekker seg som sponsor for TV 2s sjakksendinger. Foto: Intrum.
TREKKER SEG: Bunny Nooryani skriver at Intrum trekker seg som sponsor for TV 2s sjakksendinger. Foto: Intrum. Vis mer

Intrum er Europas største inkassoselskap, og gikk tidligere under navnet Lindorff i Norge.

Sportsdirektør i TV 2, Vegard Jansen Hagen, skriver i en SMS:

- Om en sponsor ønsker å trekke seg på bakgrunn av Toskas to planlagte gjesteopptredener, så tar vi det til etterretning.

Han skriver videre at de ikke har vurdert å ta av Toska av skjermen.

- Vi har ikke revurdert vårt standpunkt basert på de reaksjoner som har kommet i dag - forøvrig vel så mange positive som negative. Dette er en redaksjonell vurdering og vi står for den.

Vis mer

Toska sier i et intervju med TV 2 at han ikke håper hans kriminelle bakgrunn blir et forstyrrende element i sjakksendingene.

Toska ble i 2007 dømt til til sammen 20 års fengsel for ranet på tellesentral i Kongsgata i Stavanger tilhørende Norsk Kontantservice. Han ble dømt sammen med 12 andre tiltalte.

Han har vært en fri mann i tre og et halvt år.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer