Lori Loughlin og Olivia Jade:

Spøkte med at hun «aldri var på skolen»

Kjendisdatteren publiserte en skolevideo i fjor, som nå setter universitetsskandalen i et helt nytt lys.

VEKKER OPPSIKT: Skuespiller Lori Loughlin er blant dem som anklages for å ha gitt bestikkelser til University of Southern California, der datteren Olivia Jade er student. I lys av hendelsen har en tidligere Youtube-video fra Olivia blitt gjenstand for spalteplass i USA. Foto: NTB Scanpix
VEKKER OPPSIKT: Skuespiller Lori Loughlin er blant dem som anklages for å ha gitt bestikkelser til University of Southern California, der datteren Olivia Jade er student. I lys av hendelsen har en tidligere Youtube-video fra Olivia blitt gjenstand for spalteplass i USA. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Nettet snører seg sammen rundt de mest profilerte personene som tidligere denne uken ble tiltalt for opptaksjuks ved eliteuniversiteter i USA.

«Full House»-stjerna Lori Loughlin (54), samt Felicity Huffman (56), kjent fra «Frustrerte fruer», utgjør to av de omkring 50 involverte som skal ha betalt millionvis for å sikre barna plasser på prestisjeuniversiteter.

MØTTE I RETTEN: Lori Loughlin foreviget av en rettstegner under høringen i Los Angeles onsdag. Foto: NTB Scanpix
MØTTE I RETTEN: Lori Loughlin foreviget av en rettstegner under høringen i Los Angeles onsdag. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Den omfattende saken har allerede fått store økonomiske konsekvenser for de to skuespillerne.

For noen dager siden ble Loughlin løslatt mot en svimlende kausjonssum på mer enn åtte millioner kroner, mens Huffman skal ha måttet punge ut omkring to millioner kroner etter sin arrestasjon.

PREGET: Det har utvilsomt vært en vanskelig tid for Felicity Huffman og ektemannen William H. Macy. Han deltok i rettsmøtet med kona si, men er selv ikke tiltalt. Foto: NTB Scanpix
PREGET: Det har utvilsomt vært en vanskelig tid for Felicity Huffman og ektemannen William H. Macy. Han deltok i rettsmøtet med kona si, men er selv ikke tiltalt. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Skittentøyvask

Skandalen har, foruten et åpenbart omdømmetap, resultert i at «Full House»-stjerna og datteren Olivia Jade (19) har mistet både jobb, sponsorer og samarbeidspartnere.

Selv om opptaksjukset har fått betydelig spalteplass i mediene, vil den offentlige skittentøyvasken ingen ende ta.

Nå har flere nettsteder, deriblant People, rettet søkelyset mot en Youtube-video, der Loughlins datter spøker med at hun «aldri var på skolen» da hun gikk på videregående. Snutten ble publisert av Olivia Jade selv i fjor, men er nå kommet til overflaten i lys av siste ukes hendelser.

- Glemt at jeg går der

I klippet dokumenterer 19-åringen sin siste dag på videregående, der hun sammen med noen klassekamerater også utfører et såkalt «prank». Det er her kjendisdatteren innrømmer at det å delta på undervisning ikke har vært hennes største prioritet.

HJEMSØKES AV FORTIDEN: Olivia Jade la i fjor ut en video fra siste dag på videregående skole, som nå trekkes frem igjen i lys av universitetsskandalen. Foto: NTB Scanpix
HJEMSØKES AV FORTIDEN: Olivia Jade la i fjor ut en video fra siste dag på videregående skole, som nå trekkes frem igjen i lys av universitetsskandalen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Jeg gleder meg til å dra på skolen ... for å utføre «pranken». Men jeg er bokstavelig talt aldri på skolen, så kanskje klassekameratene mine har glemt at jeg går der, sier Jade og ler, før hun fortsetter:

- Jeg bare tuller!

Beklaget etter fest-kommentar

Jade står oppført som student ved University of Southern California. People har tidligere omtalt at 19-åringen opplevde sterk kritikk da hun i en video forklarte at hennes eneste mål med å gå på universitetet, var å feste.

- Jeg vet ikke hvor mye jeg kommer til å delta på undervisning, men jeg kommer til å dra for å hilse på alle sammen. Jeg håper jeg finner en måte å balansere alt. Jeg vil veldig gjerne oppleve Game Day-arrangementene og festene ... Jeg bryr meg ikke så mye om skole, som dere vet, sa hun i en video, skriver nettstedet.

Jade gikk senere ut og beklaget, der hun stemplet ovennevnte uttalelse som «ignorant og dum».

- Dette kom frem som om jeg er utakknemlig for å gå på en skikkelig bra skole. (...) Jeg er skuffet over meg selv, sa 19-åringen, som samtidig erkjente at hennes lidenskap er å lage videoinnhold på Youtube.

- Latt seg bestikke

Ifølge NTB skal saken være den største i sitt slag som noen gang er blitt brakt inn for domstolene av USAs justisdepartement. Anklagene mot de involverte skal, ifølge USA Today, dreie seg om at flere universiteter skal ha tatt imot bestikkelser i bytte mot å rekruttere studenter på idrettslag, på tross av manglende ferdigheter.

Det skal også dreie seg om juks på opptaksprøver. Søkerne selv skal i mange tilfeller ha vært uvitende om at foreldrene deres sørget for at testresultatene ble manipulert.

Det er uklart om Olivia Jade hadde kjennskap til foreldrene påståtte bestikkelser. 19-åringen er ikke siktet i saken, og det er heller ingen universiteter.

Ifølge New York Daily News er det administratorer og trenere som skal ha latt seg bestikke ved de gjeldende skolene i tidsrommet 2011 til 2019. Som en del av etterforskningen, skal FBI ha avhørt en rekke vitner, samt avlyttet telefoner. Operasjonen som har fått navnet «Operation Varsity Blues».

LES OGSÅ: «Fuller House»-stjernen (51) overrasket med magebilde

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer