«Game of Thrones»:

Spoiler alert: Kjenner du igjen de «skjulte» stjernene i «Game of Thrones»?

Fikk du med deg Coldplay-trommisens opptreden, eller George W. Bushs hode på en stake i «Game of Thrones»?

GJENKJENT: Det islandske bandet Sigur Rós dukket opp som Kong Joffreys bryllupsband, men måtte ta beina på nakken da kongen begynte å kaste mynter på dem. Foto: HBO
GJENKJENT: Det islandske bandet Sigur Rós dukket opp som Kong Joffreys bryllupsband, men måtte ta beina på nakken da kongen begynte å kaste mynter på dem. Foto: HBO Vis mer

(Seoghør.no): I mars ble det kjent at den britiske popstjerna Ed Sheeran har en rolle i syvende sesong av «Game of Thrones».

FÅR ROLLE: Ed Sheeran får en rolle i sesong syv av «Game of Thrones». FOTO: Pa Photos / NTB Scanpix
FÅR ROLLE: Ed Sheeran får en rolle i sesong syv av «Game of Thrones». FOTO: Pa Photos / NTB Scanpix Vis mer

Sheeran skal, ifølge Variety, ha en gjesterolle i sesong 7, som har premiere om noen dager.

HBO har ikke kommet med informasjon om Sheeran vil være med i én eller flere episoder.

Sheeran føyer seg uansett inn i rekka over kjente fjes som har dukket opp i det mange vil kalle verdens største tv-serie.

I blodige bryllup

Blant annet har flere musikere dukket opp i forbindelse med episke slag, blodige giftemål og skalleknusing, men de har ikke vært så enkle å legge merke til.

Blant musikerne er Coldplay-trommis Will Champion, som ifølge Elleusa.comdukker opp som bryllups-trommeslager i «the Red Wedding» i Freys hus.

«WILDLINGS»: Det amerikanske metallbandet «Mastodon» laget låta «White Walker» til det offisielle lydsporet til serien. Det ga tre av medlemmene en rolle som «Wildlings», men tida på skjermen ble kortvarig. Foto: HBO
«WILDLINGS»: Det amerikanske metallbandet «Mastodon» laget låta «White Walker» til det offisielle lydsporet til serien. Det ga tre av medlemmene en rolle som «Wildlings», men tida på skjermen ble kortvarig. Foto: HBO Vis mer

Champion skal være å se rett før bryllupsseremonien, som ender i en blodig massakre hvor Robb Stark og hans soldater blir slaktet av verten, Lord Walder Frey.

Islandske Sigur Rós har fått oppleve Joffrey Baratheons vrede. Bandet dukker opp i sesong fire som Joffreys bryllupsband, men må ta beina på nakken når den unge kongen begynner å kjede seg og kaster mynter mot dem. En av gummimyntene treffer også Ágúst Ævar Gunnarsson i ansiktet slik at han blir skadet.

På Aryas dødsliste

Joel Fry, vokalist i London-bandet Animal Circus, fikk kanskje oppfylt hver manns drømmerolle da han dukket opp i sesong fire og fem som Hizdahr zo Loraq, en tidligere slavehandler av Mereen, som vekker selveste Daenerys' interesse.

PÅ DØDSLISTA: Gitarist Wilko Johnson spiller Sir Ilyn Payne, som står på Arya Starks dødsliste. Foto: Scanpix
PÅ DØDSLISTA: Gitarist Wilko Johnson spiller Sir Ilyn Payne, som står på Arya Starks dødsliste. Foto: Scanpix Vis mer

Sir Ilyn Payne, som får navnet sitt på Arya Starks dødsliste i sesong to og tre, er i virkeligheten kjent som gitarist Wilko Johnson i 70-tallsbandet Dr. Feelgood, som har hatt stor innflytelse på punk-bevegelsen.

Også Gary Lightbody i Snow Patrol har dukket opp i «Game of Thrones»-universet. I sesong fire synger han «The Bear and the Maiden Fair» fra hesteryggen. Lightbody spilte rollen som en trubadur som ledet Roose Boltons menn til Harrenhal.

Endte på drapslista

Liv er ikke mye verdt i «Game of Thrones». Tre medlemmer av det amerikanske metallbandet Mastodon fikk, som mange andre, en kort skuespillerkarriere da de måtte bøte med livet i sesong 5. Bandet fikk forespørsel om å spille såkalte «Wildlings» (frie folk) etter å ha laget låta «White Walker» til det offisielle lydsporet til serien.

Etter en kort opptreden blir de ironisk nok selv offer for de hvite vandrerne idet Jon Snow (Kit Harrington) drar nord for muren i et forsøk på å redde de frie folkene.

George W. Bushs hode dukker også opp i «Game of Thrones». I første sesong tvinger Kong Joffrey sin kommende kone Sansa Stark til å se på hoder som er hugget av kroppene til hans fiender. Ser man grundig etter kan ett av hodene ligne svært mye på George W. Bush.

Ifølge «Game of Thrones»-skaperne David Benioff og D.B. Weiss stemmer dette.

«Det var ikke et valg eller et politisk utsagn. Vi måtte bare bruke det vi hadde tilgjengelig», uttalte de, men måtte senere be om unnskyldning til sinte republikanere som mente scenen var støtende.

LES OGSÅ: Stordalen ble kastet på sjøen