I ren gledesrus ble Aleksander Walmann så ivrig at bukserompa sprakk da han og Joakim With Steen ble sendt videre til finalen i Eurovision. Vis mer

Eurovision Song Contest 2017:

- Spjæret buksa da vi gikk videre til Eurovision-finalen

Det gikk heftig for seg da Jowst jublet over finaleplassen.

KIEV (Seoghør.no): Det skulle gå noen temmelig nervepirrende minutter sent torsdag kveld, før Jowst og den norske delegasjonen kunne slippe jubelen løs:

Norge, representert av Joakim With Steen (27) og Aleksander Walmann (31), har gått videre til årets finale i Eurovision Song Contest.

Oppladningen til torsdagens semifinale var ikke ideell - den spesielle lysmaska til Jowst sviktet under generalprøvene, og Norge lå ikke særlig godt an på bettinglistene.

Og hele syv av ti finalister skulle bli lest opp før det var Norges tur. Jowst-gutta innrømmer at de satt på nåler de siste minuttene før resultatene ble lest opp:

- Da svetta jeg oppover, sier Walmann til det norske pressekorpset på slutten av den begivenhetsrike kvelden.

- Kjente at den revna mer og mer

Da de norske Eurovision-finalistene vandret inn på pressekonferansen etter årets andre og siste semifinale, vekket vokalist Walmann oppsikt med en glitrende, rød paljettjakke rundt livet.

Og etterpå kunne han avsløre at poenget med jakka - som var helt i tråd med ESC-stilen, men ikke helt i tråd med hans egen - var å dekke til rumpa hans. Da Norge ble ropt opp blant finalistene, gikk det nemlig hardt utover buksene hans:

- Den spjæra først da vi ble lest opp, og da jeg gikk bortover korridorene her etterpå, kjente jeg bare at den spjæra mer og mer, forteller Walmann.

  • Se mer i videoen øverst i saken!

At buksa ble ødelagt midt under finalejubelen, betyr imidlertid ikke at plagget skal gå i søpla - selv om de så vidt henger på ham etter uhellet.

- Nå er dette lykkebuksene mine, så de skal bli reparert til finalen, bedyrer han muntert mens han og With Steen omringes av pressefolk i ESC-arenaen.

Saken fortsetter nedenfor.

DEKKET RUMPA: Aleksander Walmann (t.v.) og Joakim With Steen i godt humør på pressekonferansen etter semifinalen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
DEKKET RUMPA: Aleksander Walmann (t.v.) og Joakim With Steen i godt humør på pressekonferansen etter semifinalen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Jowst trakk det siste «lykkeloddet»

Morten Thomassen (52), leder i den norske MGP-klubben, sier til Dagbladet at spenningen var til å ta og føle på mens Norges finaleplass fortsatt var oppi lufta.

- Selv om man har veldig trua, så er de sekundene som går før ditt eget land blir ropt opp, utrolig lange. Og jo flere land som blir ropt opp, jo mer i tvil blir man. Og vi ble jo ropt opp som nummer åtte, så det var noen minutter der på en pinebenk som er helt grufull å være på.

VELDIG GLAD: Morten Thomassen (midten), leder for den norske MGP-klubben. Her sammen med With Steen før semifinalen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
VELDIG GLAD: Morten Thomassen (midten), leder for den norske MGP-klubben. Her sammen med With Steen før semifinalen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Men gleden blir jo desto større når de endelig sier «Norway!» og man kan slippe jubelen løs, legger han til.

Pressekonferansen like etter semifinalen ble avsluttet med at de ti finalistene fikk trekke hvilken halvdel av finalen de skal opptre i. Jowst trakk den aller siste lappen det stod «siste halvdel» på, og det kan telle positivt, sier Thomassen:

- De fleste synes det er en fordel å være der, så da er vi fornøyde med dét også. Så da er det bare å juble og være fornøyde med den andre seieren for dagen - at vi kom i den siste halvdelen av finalen også.

Saken fortsetter under bildene.

JUBEL: Jowst-gutta trakk lodd og havnet i den ettertraktede, siste halvdelen av ESC-finalen på pressekonferansen etter semifinalen torsdag kveld. Foto:: Bjørn Langsem / Dagbladet
JUBEL: Jowst-gutta trakk lodd og havnet i den ettertraktede, siste halvdelen av ESC-finalen på pressekonferansen etter semifinalen torsdag kveld. Foto:: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
SMØRBLID DUO: Joakim With Steen (t.v.) og Aleksander Walmann var strålende fornøyde med å videre fra torsdagens semifinale. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
SMØRBLID DUO: Joakim With Steen (t.v.) og Aleksander Walmann var strålende fornøyde med å videre fra torsdagens semifinale. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Norsk ros - og litt ris fra «söta bror»

Lykkebukse eller ikke, Joakim With Steen og Aleksander Walmann leverte varene da det gjaldt som mest i semifinalen. Tidligere MGP-general Per Sundnes (50) sa til Dagbladet at han var godt fornøyd med duoens innsats.

- Blir vi for bra for denne konkurransen? Vi ligger perfekt til, for de rundt oss i semifinalen er jevnt over fårlige. Bra jobba av gutta, mente Sundnes underveis i torsdagens Eurovision-show.

Og de to hovedpersonene var selv utrolig lettet over at semifinalen gikk som den skulle.

- Det gikk helt fantastisk bra!! Alt stemte! sa With Steen før kveldens resultat ble avgjort.

- Det er det sykeste jeg noensinne har følt på kroppen, sa Walmann fra «green room» etter å ha sunget «Grab The Moment» foran hele Europas tv-seere.

Andreas Nunstedt, musikkredaktør i den svenske avisa Expressen, var imidlertid ikke begeistret for Jowst' opptreden i det hele tatt.

- Jeg håper Norge går videre til finalen, slik at de kan komme på sisteplass igjen, sa han til Dagbladet på presserommet i Kiev, mens man kunne ane et glimt i det brillebekledde blikket hans.

MGP-VINNERE: Aleksander Walmann og Joakim With Steen blir grillet i kunnskapsquiz om hverandre. Video: Bjørn Langsem / Ingrid Cogorno Vis mer

LES OGSÅ: Norge gikk videre til finalen i Eurovision Song Contest