«Nugattimannen» Øystein Engen:

Spiste nugatti hver eneste dag - slik går det med han nå

Åtte år etter deltakelsen i «Hellstrøm rydder opp - hjemme», kan Øystein Engen fortelle at han har endret spisevanene sine.

RYDDET OPP: Mesterkokk Eyvind Hellstrøm lot seg ikke imponere av Øystein Engens matvaner i 2014. I 2022 spiser han helt annen mat. Foto: Privat
RYDDET OPP: Mesterkokk Eyvind Hellstrøm lot seg ikke imponere av Øystein Engens matvaner i 2014. I 2022 spiser han helt annen mat. Foto: Privat Vis mer
Publisert

I 2014 ble Øystein Engen (39) mer eller mindre kjendis over natta da han var med i TV3-programmet «Hellstrøm rydder opp - hjemme».

Den gangen var Engen 31 år gammel, og ble han med for å få bukt med en noe uvanlig uvane: han spiste nemlig brødskiver med Nugatti til alle måltider, samtidig som han spiste svært lite annet.

Et av klippene i episoden huskes spesielt godt, og ble også nominert til årets TV-øyeblikk 2014. I klippet ba mesterkokk og programleder Eyvind Hellstrøm (73) Engen velge mellom kona si og nugatti.

Nå er det gått åtte år siden deltakelsen i programmet, og Engen forteller Se og Hør at deltakelsen fortsatt stadig blir nevnt for han.

Det var kona hans, Astrid, som meldte han på programmet, og det gjorde hun uten å nevne noe for Engen før hun hadde fått tilbakemelding fra produsentene.

- Jeg ble ikke sur på kona da hun sa at hun hadde meldt meg på, jeg reagerte mer med «du kunne jo sagt ifra». Selv om jeg skjønner at hun ikke sa noe, for da hadde jeg nok protestert. Det er lettere med tilgivelse enn tillatelse, sier Engen i dag.

- Tøft da det sto på

Ekteparet bor fortsatt i Vikersund, der de bodde under innspillingsperioden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer