Spiste middag med parykken til Gunhild

Petter og Gunhild Stordalen har brukt mye humor for å takle den alvorlige sykdommen hennes.

ÅPENHJERTIG: I sin ferske selvbiografi forteller Petter Stordalen blant annet om hvordan han og Gunhild Stordalen har taklet sykdommen hennes. Legen og miljøforkjemperen fikk diagnosen diffus kutan systemisk sklerose i 2014. Her er ekteparet i Malmø i våres, etter at Gunhild hadde avsluttet behandlingen sin.   Foto: TT NYHETSBYRÅN
ÅPENHJERTIG: I sin ferske selvbiografi forteller Petter Stordalen blant annet om hvordan han og Gunhild Stordalen har taklet sykdommen hennes. Legen og miljøforkjemperen fikk diagnosen diffus kutan systemisk sklerose i 2014. Her er ekteparet i Malmø i våres, etter at Gunhild hadde avsluttet behandlingen sin. Foto: TT NYHETSBYRÅN Vis mer

SEOGHØR.NO: Lørdag lanseres selvbiografien til hotellkongen Petter Stordalen (52), «Jeg skal fortelle deg min hemmelighet», på Litteraturhuset i Oslo.

Men allerede nå er de første smakebitene fra boken, som tar for seg hele Stordalens karriereutvikling, tilgjengelige.

I boken skriver han blant annet om kona Gunhilds (36) kamp mot den alvorlige og livstruende sykdommen systemisk sklerose, som hun stod fram med i fjor høst.

Gunhild Stordalen gjennomgikk tøff cellegiftbehandling som førte til hårtap, samt eksperimentell stamcelletransplantasjon i Nederland. I sin nye selvbiografi forteller Petter Stordalen om tiden ekteparet tilbrakte i Nederland:

«Da transplantasjonen var utført, og Gunhild var litt bedre, tok jeg henne med meg en kveld ut på restaurant i Amsterdam. Hun hadde pyntet seg, tatt på seg en tettsittende sort kjole og sko med hæler på 16 centimeter. Og en lang lys parykk» skriver han i boken.

Saken fortsetter under bildet.

BEDRE TIDER: I sin nye selvbiografi trekker Petter Stordalen frem Gunhilds humor som noe av det fineste ved henne. Her er paret sammen på EAT-konferansen i Stockholm tidligere i år. Foto: NTB scanpix
BEDRE TIDER: I sin nye selvbiografi trekker Petter Stordalen frem Gunhilds humor som noe av det fineste ved henne. Her er paret sammen på EAT-konferansen i Stockholm tidligere i år. Foto: NTB scanpix Vis mer

Milliardæren forteller videre om hvordan ekteparet har brukt humor for å takle den alvorlige sykdommen og bivirkningene av den aggressive - men effektive - behandlingen:

«Vi skulle feire at alt foreløpig hadde gått bra. Vi kom inn på restauranten og ble fulgt til bordet vårt. Hun var preget av at hun var syk, men fortsatt snudde folk seg etter henne da hun gikk gjennom rommet. Jeg satt med ryggen til vinduet. «Det trekker litt i nakken min», smatt det ut av meg på et tidspunkt. Hun tok av seg parykken, og holdt den fram mot meg. «Ta på deg denne, da», sa hun. Resten av måltidet satt vi der. Gunhild, helt skallet. Og meg, med den lange lyse parykken hennes på hodet».

Magnus S. Rønningen, Stordalen-parets PR-rådgiver, uttaler til Seoghør.no at verken Petter eller Gunhild vil kommentere bokens innhold før lørdagens lansering. Boklanseringen på Litteraturhuset begynner klokken 12 og er åpen for alle.

Et modig forbilde

Det er ikke bare ektemannen som beundrer Gunhild Stordalens evne til å vise humor og mot. Da ekteparet inviterte til fest på hotellet The Thief på Tjuvholmen i Oslo i april, var gjestene fulle av lovord om 36-åringen.

- Hun har et utrolig mot. Måten hun står frem med sykdommen sin på en uredd og flott måte er utrolig. Det imponerer meg og er utrolig flott å se, sa Karita Bekkemellem, administrerende direktør i Legemiddelindustriforeningen, til Seoghør.no på festen.

Saken fortsetter under bildene.

PÅGANGSMOT: Helse- og omsorgsminister Bent Høie (t.v) er blant dem som har rost Gunhild Stordalens miljø- og helseengasjement og åpenheten hennes om sykdommen. Etter at hun avsluttet behandlingen har Gunhild virkelig stått på. I september besøkte hun FN med utenriksminister Børge Brende og i juni samtalet hun med Ap-leder Jonas Gahr Støre i Stockholm, begge ganger i kraft av arbeidet sitt med EAT.  Foto: NTB Scanpix
PÅGANGSMOT: Helse- og omsorgsminister Bent Høie (t.v) er blant dem som har rost Gunhild Stordalens miljø- og helseengasjement og åpenheten hennes om sykdommen. Etter at hun avsluttet behandlingen har Gunhild virkelig stått på. I september besøkte hun FN med utenriksminister Børge Brende og i juni samtalet hun med Ap-leder Jonas Gahr Støre i Stockholm, begge ganger i kraft av arbeidet sitt med EAT. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Også i november i fjor, da Gunhild Stordalen valgte å fortelle åpent om sykdommen i en stor Dagens Næringsliv-reportasje, var det mange som kom med lovord om motet hennes.

- Gunhild og Petter sin åpenhet om dette tror jeg er viktig for mange. Det gjør det lettere å snakke om og dermed mestre, sa helse- og omsorgsminister Bent Høie til Se og Hør dengang.

Anne Lise Ryel (57), generalsekretær i Kreftforeningen, har jobbet sammen med Gunhild og er imponert over hva hun har fått til med organisasjonen EAT. I fjor høst trakk Ryel frem legen og miljøforkjemperens profesjonelle engasjement som gunstig.

- Gunhild har en pågangsvilje, et mot og en styrke som kommer godt med nå som hun har kommet i en vanskelig, privat posisjon. Hun er et sjeldent menneske, sa Ryel til Se og Hør.

Petter Stordalens bok «Jeg skal fortelle deg min hemmelighet» gis ut på Aller forlag, et selskap i Aller Media, som også eier Seoghør.no.

LES OGSÅ: - Å være forelder minner meg om bikkjer