Spiste 6000 kilokalorier om dagen

Bradley Cooper måtte tvangsfores for å bli stor nok til den norgesaktuelle Oscar-favoritten «American Sniper».

Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Fredag kveld har det Clint Eastwood-regisserte actiondramaet «American Sniper» norsk kinopremiere.

Filmen, som er basert på selvbiografen til marinesoldaten Chris Kyle, er nominert til hele seks Oscar-statuetter - deriblant «beste mannlige hovedrolleinnehaver».

Det er filmkjekkas Bradley Cooper (40) som spiller rollen som den nå avdøde snikskytteren.

Det var ingen lett oppgave.

Coopers Oscar-nominasjon for rolleprestasjonen, har krevd mye fysisk hardt arbeid av 40-åringen. «Hangover»-stjernen måtte legge på seg drøye 18 kilo muskler på under tre måneder, skriver Men's Health.

- Jeg måtte komme til det punktet der jeg trodde jeg var ham. På 84 kilo hadde det bare vært en vits. Størrelsen hans var en så viktig del av hvem han var (...) Chris var ikke kjempeveltrent, han var ikke senete. Han var som en bjørn, sier Cooper til magasinet om Kyle.

Se trailer her - saken fortsetter under videoen:

Måtte tvangsfôres

Chris Kyle var en røslig texaner på 104 kilo som jobbet som snikskytter i Irak i lang tid. For å komme opp i en størrelse som gjorde Bradley Coopers rolletolkning troverdig, spiste han fem måltider hver dag, i tillegg til energibarer og treningsdrikken Plazma.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer