Spiste 6000 kilokalorier om dagen

Bradley Cooper måtte tvangsfores for å bli stor nok til den norgesaktuelle Oscar-favoritten «American Sniper».

Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Fredag kveld har det Clint Eastwood-regisserte actiondramaet «American Sniper» norsk kinopremiere.

Filmen, som er basert på selvbiografen til marinesoldaten Chris Kyle, er nominert til hele seks Oscar-statuetter - deriblant «beste mannlige hovedrolleinnehaver».

Det er filmkjekkas Bradley Cooper (40) som spiller rollen som den nå avdøde snikskytteren.

Det var ingen lett oppgave.

Coopers Oscar-nominasjon for rolleprestasjonen, har krevd mye fysisk hardt arbeid av 40-åringen. «Hangover»-stjernen måtte legge på seg drøye 18 kilo muskler på under tre måneder, skriver Men's Health.

- Jeg måtte komme til det punktet der jeg trodde jeg var ham. På 84 kilo hadde det bare vært en vits. Størrelsen hans var en så viktig del av hvem han var (...) Chris var ikke kjempeveltrent, han var ikke senete. Han var som en bjørn, sier Cooper til magasinet om Kyle.

Se trailer her - saken fortsetter under videoen:

Måtte tvangsfôres

Chris Kyle var en røslig texaner på 104 kilo som jobbet som snikskytter i Irak i lang tid. For å komme opp i en størrelse som gjorde Bradley Coopers rolletolkning troverdig, spiste han fem måltider hver dag, i tillegg til energibarer og treningsdrikken Plazma.

- Det var et skikkelig sjokk for kroppen min. Én ting er å spise pizza og kake. Men å stappe i seg 6000 kilokalorier daglig, er noe man fort blir lei av, innrømmer Cooper.

FILMAKTUELLE: Sienna Miller spiller Taya Kyle, kona til marinesoldat Chris Kyle (Bradley Cooper), i «American Sniper». Her er filmstjernene på New York-premieren til filmen i midten av desember 2014. Da hadde Cooper begynt å gå ned i vekt til sin neste rolle. Foto: Stella Pictures
FILMAKTUELLE: Sienna Miller spiller Taya Kyle, kona til marinesoldat Chris Kyle (Bradley Cooper), i «American Sniper». Her er filmstjernene på New York-premieren til filmen i midten av desember 2014. Da hadde Cooper begynt å gå ned i vekt til sin neste rolle. Foto: Stella Pictures Vis mer

For å gjøre forvandlingen minst mulig skadelig for kroppen, prøvde filmstjernen å spise relativt sunt. Matmengdene han konsumerte for å legge på seg, samtidig som han trente to ganger daglig med den personlige treneren Jason Walsh, var altså enorme.

- Vi måtte tvangsfôre ham. Det var den tøffeste delen, sier Walsh til Men's Health om Coopers ekstreme forberedelser til filminnspillingen.

Harde treningsøkter

Beinharde treningsøkter med mange ulike styrkeøvelser hjalp også «The Elephant Man»-stjernen med å lære å bevege seg som Chris Kyle.

Som en nesten 20 kilo tyngre utgave av seg selv, opplevde Cooper å nærmest bli til rollefiguren sin.

- Vekten endrer måten du går på, måten folk forholder seg til deg på. Hvis noen kommer borti deg på gata, er det nesten som de bare preller av (...) Jeg visste at dette kom til å være måten å spille Chris på, og det føltes fantastisk, forteller Bradley Cooper til magasinet.

«American Sniper» går på norske kinoer fra 23. januar.

LES OGSÅ: - Hun har sett meg i alle mulige ekle fasonger

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer