David og Victoria Beckham:

Spist samme måltid i 25 år

David Beckham snakker åpent ut om konas matvaner.

LYKKELIG GIFT: David og Victoria Beckham er blant de kjendisparene som har holdt sammen lengst. Foto: Anna M Wiggins / Splash News / NTB
LYKKELIG GIFT: David og Victoria Beckham er blant de kjendisparene som har holdt sammen lengst. Foto: Anna M Wiggins / Splash News / NTB Vis mer
Publisert

Victoria Beckham (47) har helt siden hun slo gjennom i jentegruppa «Spice Girls» vært kjent for sin slanke figur. Den har imidlertid ikke kommet gratis - da lite bærekraftige dietter tidlig førte til spiseforstyrrelser.

I et intervju med Glamour UK i 2019 fortalte hun om hvordan hun med åra har lært å akseptere seg selv mer. Aksepten kom særlig etter at hun fikk flere barn og så de vokse opp.

- Du innser at de (barna, journ.anm.) legger merke til alt. Jeg ville aldri satt meg ned med barna og skippet et måltid. De trenger å se at mamma spiser sunt. Du er nødt til å vise de små hvordan man skal være sunn og fornøyd med den en er, fortalte hun den gang.

Motemogulen har imidlertid ikke fortalt for mye om hva hun spiser, men det kunne ektemannen David Beckham (46) røpe da han nylig gjestet podkasten «River Café’s Table 4».

OVERRASKER: Victoria Beckham har for lengst byttet ut dansesko og popstjerne-liv med stiletthæler og et nytt liv som motedesigner. Men det betyr ikke at hun har glemt gamle kunster. Video: Victoria Beckham / Instagram Vis mer

Hver dag

I podkasten, som er gjengitt av Independent, kommer Beckham inn på mat og spesielt konas matvaner.

Der kan han røpe at kona har spist det samme måltidet hver dag i 25 år - like lenge som paret har holdt sammen.

- Helt siden jeg først møtte henne, har hun bare spist grillet fisk med dampede grønnsaker. Hun går svært sjelden vekk fra det, forteller fotballstjerna i podkasten.

Ifølge Beckham har motemogulen kun gått vekk fra dietten én gang.

- Den eneste gangen hun nok noensinne delte noe fra min tallerken, var da hun var gravid med Harper. Det var det mest fantastiske øyeblikket. Jeg husker ikke hva hun spiste, men hun har ikke spist det siden, forteller han.

En kresen spiser

Da Victoria Beckham selv gjestet «The River Café’s Table 4»-podkasten, kunne hun avsløre at hun er veldig kresen i matveien. På spørsmål om hva hun liker å spise, svarte hun at hun liker at maten stekes uten oljer og smør.

GODE FERDIGHETER: David Beckhams datter Harper, viser i en ny Instagram-video sine ferdigheter. Video: Instagram @davidbackham Vis mer

Saus er heller noe du får se mye av på 47-åringens tallerken. Hun erkjente videre at hun er «en kresen spiser».

- Dette er hvor jeg høres enda mer kjedelig ut i matveien. Ok, hva liker jeg? Jeg liker helkornstoast med salt på, skal hun ha sagt.

I utgangspunktet uproblematisk

Klinisk ernæringsfysiolog, med doktorgrad i ernæring, Tine Sundfør forteller til Dagbladet at å spise fisk med grønnsaker til middag hver dag i 25 år, i utgangspunktet er uproblematisk og sunt. Forutsatt at du inkluderer flere matvarer og har et balansert kosthold til de øvrige måltidene gjennom dagen, for ellers blir det en annen sak.

Sundfør sier at det handler om å skape en balanse - og hun legger til at man absolutt ikke vil ha vondt av å spise mer fisk i hverdagen.

TINE SUNDFØR: Ernæringsfyriologen mener det er uproblematisk å spise fisk til middag hver dag, så lenge resten av kostholdet er balansert. Foto: Anita Sælø
TINE SUNDFØR: Ernæringsfyriologen mener det er uproblematisk å spise fisk til middag hver dag, så lenge resten av kostholdet er balansert. Foto: Anita Sælø Vis mer

- Det er helt greit å spise fisk og grønnsaker til middag hver dag. Hvis man spiser andre ting til de andre måltidene, er det helt greit. Du behøver ikke spise kylling og kjøtt for å dekke næringsstoffene som kroppen trenger, sier hun.

Sundfør forteller at kroppen ikke reagerer på å spise det samme til middag hver dag. For mange vil det nok kanskje bli kjedelig i lengden og kanskje ødelegge for matgleden, men heldigvis finnes det mange typer fisk og grønnsaker man kan spise.

- Det å spise et vegetarisk kosthold, og i tillegg inkludere melkeprodukter, egg og fisk, ser ut til å være det sunneste av alt. Det er uproblematisk sånn sett.

LES OGSÅ: - Kjempet i hemmelighet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer