TAPAS OG RYPE TIL JUL: Mens Heine Totland velger tradisjonelt på julaften, har Arne Hjeltnes og Arne Brimi annerledes valg på julemenyen.  Foto: Erlend Haugen/Se og Hør
TAPAS OG RYPE TIL JUL: Mens Heine Totland velger tradisjonelt på julaften, har Arne Hjeltnes og Arne Brimi annerledes valg på julemenyen. Foto: Erlend Haugen/Se og Hør Vis mer

Spiser rype til jul

Her er Heine Totland, Arne Hjeltnes og Arne Brimis julefavoritter.

SEOGHØR.NO: Hjemme hos Heine Totland, Arne Hjeltnes og Arne Brimi, er det mannen i huset som gjerne tilbringer mest tid over grytene. Det gjelder også i jula. Her er gourmet-guttas julefavoritter!  

Heine Totland (43) – pinnekjøtt og hummer:
- På julaften er det pinnekjøtt som står på menyen. Laget på tradisjonelt vis. Men, første juledag, har jeg en liten vri. Det blir det sein frokost, med hver sin Bømlo-hummer og aioli, forteller trubaduren. Til hummeren serverer Heine gjerne lyst norsk hveteøl.

Arne Hjeltnes (50) – juletapas:
- I år skal jeg lage en 5-retters julemiddag. Det blir en liten ribberett, en liten pinnekjøtt-rett, rakefisk, røkelaks og norsk ost. Jeg skal servere med litt mellomrom, slik at julemiddagen tar litt tid. Ungene er større og mer interessert I mat en de var før – da var det bare pakker som gjaldt, forteller Arne. Han serverer akevitt, norsk lokaløl og eplemost til julematen.  

Arne Brimi (56) – rype til jul:
- For meg er rype noe av det beste jeg kan lage, og derfor passer rype selvsagt også ypperlig til jul! sier Arne Brimi. Hans pannestekte rypebryst, servert med mandelpoteter, sjalottløk og sopp – er en klassiker fra «Brimiens» kjøkken. Og når kokken selv får bestemme drikken til, blir det ofte en kraftig hvit burgunder.

LES OGSÅ: Merket for livet etter «Masterchef»