Spiser over en kilo til middag

- Jeg eter hele tiden, sier den norske OL-helten Alexander Dale Oen.

MED KJÆRESTEN: Alexander Dale Oen viste fram kjæresten Anja på Idrettsgallaen tidligere denne måneden. Foto: Stella Pictures
MED KJÆRESTEN: Alexander Dale Oen viste fram kjæresten Anja på Idrettsgallaen tidligere denne måneden. Foto: Stella Pictures Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Den norske svømmeren Alexander Dale Oen (26) ble tidligere denne måneden hedret med «uttøvernes pris» og «årets mannlige uttøver» under Idrettsgallaen på Hamar.

Med 35 timer trening i uka er det ingen tvil om at svømmeren legger sjelen sin i idretten, og som følge av den harde innsatsen må Dale Oen hive innpå med mat.


- Jeg kan spise så mye jeg vil. Jeg eter hele tiden. Stikkordet er: Spise mest mulig. Ok, jeg bør vel ikke spise Grandiosa hver dag, men det viktigste er å få i seg nok, sier svømmeren til Dagbladet Fredag.

Mens en vanlig mann trenger cirka 2800 kalorier per dag, ligger Dale Oens dagsbehov på rundt 9000. 

Det betyr at det blir mye mat på 26-åringen i løpet av et døgn.


- Vanligvis står jeg opp i femtida, lager meg en stor bolle med havregryn og syltetøy. Så er det et måltid like etter trening, som oftest bare noe drikkeyoughurt eller et eller annet smått. En halvtime senere er det et litt større måltid. Så trening igjen, deretter en diger lunsj. Etter siste trening spiser jeg en stor middag, ofte en kilo med mat, gjerne fra varmedisken i butikken, sier han til Dagbladet.

Selv om den norske svømmeren har et lite stykke igjen til å komme opp på den amerikanske svømme-helten Michael Phelps kaloribehov på 12000 per dag, må han nemlig spise en enorm porsjon middag hver dag.


- Ja, én til én og en halv kilo. Svømming er en helt ekstremt kraftkrevende idrett, sier han til Dagbladet.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ:  - Jeg har aldri sett ham så berørt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer