Gwyneth Paltrow:

- Spiser ingenting

Kostholdsekspert i strupen på Gwyneth Paltrows diett.

MAT: Gwyneth Paltrow la ut en video hvor hun prater om matinntaket sitt. Foto: David Fisher/Shutterstock/NTB.
MAT: Gwyneth Paltrow la ut en video hvor hun prater om matinntaket sitt. Foto: David Fisher/Shutterstock/NTB. Vis mer
Publisert

Gwyneth Paltrow (50) har ved flere anledninger fått kritikk og skapt overskrifter for sine helse- og livsstilsvaner.

I 2008 lanserte hun velværemerket Goop, og har tidligere gitt ut et helt eget duftlys med navn «This smells like my vagina» («Dette lukter som vaginaen min» på norsk).

I januar fikk hun igjen mye kritikk for å promotere Goops sjudagers «Detox-kostholdsplan», som inkluderte oppskrifter for å blant annet bare lage «ett type måltid om dagen».

Nå får hun igjen kritikk etter å ha gjestet podkasten «The Art of Being Well». Der går hun i detalj på når og hvor mye hun spiser hver dag, skriver Independent.

Flere spekulerer i om det er søt musikk mellom Helene Spilling og Martin Ødegaard. Video: Celina Morken / Rød Løper Vis mer

Prioriterer «detox»

Paltrow forteller at hun vanligvis drikker kaffe og sellerijuice med sitron om morgenen for å unngå at blodsukkeret hennes går i været.

Paltrow deler videre at hun er veldig glad i suppe, og at hun ofte spiser kjøttkraft til lunsj.

50-åringen avslører også at hun spiser middag i 18-tiden hver dag, og at det da går i mye grønnsaker, fordi «detox» er viktig for henne.

Paltrows diett har funnet veien til TikTok, og den har kostholdsekspert Lauren Cadillac fått med seg.

Cadillac er svært kritisk til kostholdsrutinen, og påpeker at Paltrow ikke nevnte noe mat til frokost.

I den nye sesongen av «Georginas verden» åpner hun seg opp om den tøffe tiden etter hun og Cristiano Ronaldo mistet et barn. Video: Netflix Vis mer

Reagerer

Kostholdseksperten lar seg sjokkere av skuespillerens diet, og spesielt Paltrows lunsj får kjørt seg.

- Kjøttkraft er IKKE et ordentlig måltid. Det er ikke nok mat. Hun spiser ingenting, mener Cadillac.

Også eksperten Kim Lindsay er kritisk.

- Paltrow fremmer mange restriktive dietter, som for eksempel å erstatte måltider med væsker med lite kalorier (kaffe og kjøttkraft). Vi vet at dietter er uholdbare og kan føre til økt risiko for kronisk sykdom og spiseforstyrrelser.

Lindsay mener det er viktig å slutte å dele feilinformasjon om sunne dietter, og forteller at folk ofte søker etter ernæringsinformasjon på nettet.

EKKELT: Den plastiske kirurgen Nicole Castellese har lagt ut denne videoen på Tiktok, den er sett av 4,7 millioner. Reporter: Marte Nyløkken Helseth/Dagbladet TV. Vis mer

- Denne feilinformasjonen skaper forvirring rundt hvordan et sunt og balansert kosthold ser ut. Folk tror disse restriktive spisepraksisene vil gjøre dem sunne. Selv om det ikke er noe galt med maten Paltrow spiser, er problemet hvor lite hun spiser og hvor mye hun begrenser alt. Det er ingenting sunt med det, og det bør ikke fremmes som et sunt kosthold.

LES OGSÅ: - Hører til et annet liv

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer