Spiser 104 kilo kjøttdeig i året

Mesterkokken Eyvind Hellstrøm reagerte med vantro da han fikk høre om Catos spisevaner. Se video!

Publisert
Sist oppdatert
Se klipp fra premieren på «Hellstrøm rydder opp hjemme» i videoen over!

SEOGHØR.NO: Torsdag er mesterkokk Eyvind Hellstrøm (64) igjen tilbake på skjermen i en ny sesong av «Hellstrøm rydder opp hjemme». 

Gourmeten har tidligere vekket oppsikt når han langet ut mot ferdigprodukter av typen «supermat» og såkalt MUK-kjøtt (mekanisk utbenet kjøtt), og kokkens meninger har skapt heftig matdebatt. 

Nå går han ut mot enda et produkt han mener kan føre til dårlig helse. I torsdagens premiereepisode hjelper han Cato og Renate Steindal fra Austrheim som spiser store mengder kjøttdeig.  

Spiser bare kjøttdeig
Catos frykt for å bli matforgiftet har ført til et kosthold som nesten utelukkende består av kjøttdeig. Dette er selvsagt uholdbart for Hellstrøm som vil få ham til å innse hvor usunt han spiser. 

- Hvordan kommer man dit hen at man spiser kjøttdeig hver dag? Det er jo helt perverst, mener mesterkokken.

Cato får i seg cirka 104 kilo kjøttdeig i året og for å få ham til å innse hva han egentlig spiser, viser Hellstrøm ham alt fettet som er blandet i kjøttet. 
 
- Kjøttdeig inneholder store mengder mettet fett av verste sort. Med så mye mettet fett i kosten risikerer man livstruende tilstander som hjerneblødning og hjerteinnfarkt. I tillegg til store mengder fett inneholder kjøttdeig sener og bindevev. For meg er dette et ubestemmelig, suspekt produkt, sier Hellstrøm i episoden.

Til avisen BA sier Cato at det var hans kone som for tre måneder siden satte ned foten og meldte ham på Hellstrøm-programmet.

– Da meldte konen min meg på TV-programmet. Og jeg lovet å gjennomføre det for henne og sønnen min. Nå er livet vårt helt annerledes. Vi kan spise middag sammen alle sammen hele tiden. Før spiste jo jeg én ting og de noe annet, sier småbarnsfaren.

Advarer mot kreft

Mange nordmenn spiser kjøttdeig i tacoen hver fredag, og Hellstrøm advarer om at kjøttdeig i store mengder kan føre til kreft.

- Det er en klar sammenheng mellom høyt inntak av rødt kjøtt og kreft i tarmene. Særlig bearbeidet kjøtt som nettopp kjøttdeig har vist seg å øke risikoen for kreft i tykktarmen. En kreftform som er livstruende. 

 Se «Hellstrøm rydder opp hjemme» torsdager kl. 20.30 på TV3. Finn dine favorittprogrammer i Seoghør.nos TV-guide!


LES OGSÅ: Røpte bryllupsmenyen til HellstrømVi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer