- Spiseproblemene har gjort meg psykisk sterkere

Den norske skistjernen fikk dårlig samvittighet hver gang hun spiste et måltid.

Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: Vibeke Skofterud (31) , som var en del av stafettlaget som vant gull under ski-VM i Oslo i 2011, har vært åpen om at hun tidligere i karrieren har hatt et problematisk forhold til mat.

I 2008 tok hun en pause fra verdenscupen og brukte mye tid og krefter på å få på plass gode matvaner igjen.

I TV3-programmet «Vis meg ditt kjøleskap» - som har premiere mandag - sier Skofterud til programleder Mia Gundersen at spiseproblemene har gjort henne til en tøffere person.

- Mat ble viktigere enn det å prestere. Det styrte egentlig livet. Man trente til slutt ikke for å bli bedre, man trente fordi man hadde dårlig samvittighet for å spise et måltid. Det blir helt feil når man driver med toppidrett.

- I dag har jeg det kjempebra. Det har tatt tid, men jeg føler jeg står sterkere. Man lærer mye av å gå igjennom en sånn periode. Du blir sterkere psykisk og kan gå løs på nye oppgaver med en sterkere psyke.

Også Skofteruds landslagskollega Therese Johaug har påpekt hvor viktig det er for kvinnelige skiutøvere å få i seg nok mat.

- Du kan ikke slanke deg til suksess som idrettsutøver. Kanskje for en liten periode, men det er mer som skal til. Jeg spiser variert, og passer på å få i meg nok karbohydrater som ris, pasta og poteter for å kunne prestere på en bra måte, sa hun til bladet Cosmopolitan i 2009.

«Vis meg ditt kjøleskap» kan du se mandag til torsdag klokken 20.00 på TV3.

Finn ditt favorittprogram i Seher.nos TV-guide!

Bli fan av Seoghør.no på Facebook her

Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: - Mange spør om jeg har fargelinser

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer