Spilte ikke inn hiten selv

Bare vokalisten fikk være med på radiohiten "Ora jaska beana".

FRA JUBEL TIL FRUSTRASJON: Jubelen sto i taket da The BlackSheeps vant MGP jr. Men da låten skulle spilles inn ble alle bortsett fra vokalisten Agnete Johnsen (nr 2. fra høyre) byttet ut. Foto: SCANPIX
FRA JUBEL TIL FRUSTRASJON: Jubelen sto i taket da The BlackSheeps vant MGP jr. Men da låten skulle spilles inn ble alle bortsett fra vokalisten Agnete Johnsen (nr 2. fra høyre) byttet ut. Foto: SCANPIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Bare vokalisten i The BlackSheeps, Agnete Johnsen (14), fikk være med da radiohiten "Ora jaska beana" ble spilt inn.

De andre bandmedlemmene erstattet plateselskapet med proffe musikere, skriver Dagbladet.

Alle i bandet var tilstede under innspillingen, men de måtte stå på sidelinjen å se på.

- Alle i The BlackSheeps ville være med, og de mente det var juks at andre skulle spille inn deres egen låt, sier faren til gitarist Emelie Nilsen, Oddleif Nilsen til Dagbladet.

Utelatelsen skal ikke ha ført til noe uenigheter internt i bandet.

- Men de var sterkt imot å bli utelatt. Vi hadde en god del diskusjoner rundt det, men etter hvert godtok de at de ikke fikk være med, sier Nilsen.

Gitarist Emelie Nilsen, trommeslager Victoria Eriksen og bassist Aleksander Touryguin ble erstattet av Ulf Risnes fra tre små kinesere, Freddy Bolsø og Ronny Wikmark på sangen som nå er nominert til årets hit på Spellemannsprisen.

Manglende studioerfaring og dårlig tid nevnes som årsakene til at bandet ble byttet ut. Sangene på MGP jr-platene skal alltid ha blitt spilt inn av profesjonelle musikere.

- Det er ingen tvil om at de spiller låta like bra selv. Dette gjorde de blant annet på "Grosvold" på NRK. Men da alt skulle skje på en dag i studio, ble det for dårlig tid. Samme rutiner og regler gjelder aller MGP jr-innspillingene, sier daglig leder i plateselskapet MBN, Stein Vanebo til Dagbladet.

- Det virker uklokt at produsentene ikke har latt bandet være med å spille. Man kunne i hvert fall beholdt noen av sporene deres sammen med proffenes innspilling, sier musikksjef i NRK P3 Håkon Moslet til Dagbladet, som legger til at han ikke synes det er rart at et så uerfarent band kan trenge hjelp på sin første innspilling.

Har du et kjendistips? Tips oss på [email protected].
LES OGSÅ: Maria må droppe Spellemannprisen?

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer