FORTSATT PÅ JOBB: I en alder av 91 år har Wenche Foss hatt en liten rolle i en novellefilm. - Jeg var så glad for å få en oppgave som jeg kunne makte, sier hun. Foto: SCANPIX
FORTSATT PÅ JOBB: I en alder av 91 år har Wenche Foss hatt en liten rolle i en novellefilm. - Jeg var så glad for å få en oppgave som jeg kunne makte, sier hun. Foto: SCANPIXVis mer

Spiller sjakk med døden

Norges eldste skuespillerinne har filmet igjen.

SEHER.NO: Alder er ingen hindring for Norges eldste skuespillerdiva Wenche Foss. Nå er hun fylt 91 år, men på tross av skrantende helse og forlengst forbigått pensjonsalder har hun hatt en rolle i en ny novellefilm.

I filmen "I siste øyeblikk" spiller Wenche en gammel kvinne som spiller sjakk med døden - og vinner.

- Å få lov til å filme litt etter fylte énognitti, det er da litt moro, sier Wenche Foss overstrømmende i Aftenpostens A-magasinet.

Wenche bor fortsatt hjemme i sin egen leilighet. Hun synes det det verste med å bo alene er at hun ikke har noen å diskutere med, men hun er glad for at hun fortsatt klarer seg alene med litt hjelp av gode venner.

- Det er morgenene som er verst. I dag sa jeg til meg selv: Nå må du faen skjære meg ta det sammen. Skal du leve videre, må du ta deg sammen. Tenk å ligge sånn i sengen å deppe.

- Egentlig er jeg ikke i form i det hele tatt: sånt no' må man bare ikke tenkte på, sier Wenche og vil ikke bruke tid på å snakke om helseplager. Nå bruker hun gåstol og har sikkerhetsalarm rundt halsen, men sprudler over av iver og taletrengthet.

En positiv innstilling og humor er hennes redningsbøye.

- Jeg holder fast ved at jeg er laget for å glede andre. Uten humor hadde jeg ikke stått her, det er helt sikkert.

Manusforfatter og instruktør Øysten Stene sier til A-magasinet at han ble mest overrasket over hennes nysgjerrige åpenhet, kombinert med hennes enestende utholdenhet og jernvilje.

- Jeg var så glad for å få en oppgave jeg kunne makte, og bare skjønne mennesker er involvert. Jeg tror det blir en nydelig film, sier Wenche.

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no eller ring vår tipstelefon 93076767!

LES OGSÅ: - Noen ganger lever vi litt for lenge