Pål Sverre Hagen som Roald Amundsen:

Spiller norsk folkehelt

Filmen regisseres av Espen Sandberg, mannen bak «Max Manus» og «Kon-Tiki».

NY HELTEROLLE: Pål Sverre Hagen skal spille Roald Amundsen. Tidligere har han spilt en annen norsk folkehelt, nemlig Thor Heyerdahl. Her med motspiller Agnes Kittelsen på «Kon-Tiki»-premieren i 2012. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
NY HELTEROLLE: Pål Sverre Hagen skal spille Roald Amundsen. Tidligere har han spilt en annen norsk folkehelt, nemlig Thor Heyerdahl. Her med motspiller Agnes Kittelsen på «Kon-Tiki»-premieren i 2012. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Se og Hør): Tidligere har skuespilleren Pål Sverre Hagen (37) spilt Thor Heyerdahl i filmen «Kon-Tiki».

Nå skal skuespilleren spille enda en stor, norsk folkehelt: Selveste Roald Amundsen.

Filminnspillingen av filmen «Amundsen» startet 13. mars på Island. Den skal regisseres av Espen Sandberg, som har stått bak blant annet «Max Manus» og «Kon-Tiki», ifølge en pressemelding fra SF Studios.

Sydpolen

Manuset er skrevet av Ravn Lanesskog, som blant annet står bak «Birkebeinerne». Skuespiller Christian Rubeck skal spille Amundsens bror, Leon Amundsen.

FRA SETTET: Innspillingen på Island startet for tre dager siden. Foto: SF Studios
FRA SETTET: Innspillingen på Island startet for tre dager siden. Foto: SF Studios Vis mer

Mens Ruby Dagnall, kjent fra «Rosemari» og «Skam», spiller Leon Amundsens kone Aline. Dagnall fikk Amanda for beste vkvinnelige skuespiller i fjor.

Filminnspillingen begynner på Island og fortsetter blant annet i Tsjekkia, Oslo og Svartskog utenfor Oslo, der Amundsen bodde.

Polarforskeren Roald Amundsen ble født i 1872, og ledet den første ekspedisjonen som nådde Sydpolen i 1911. Amundsen døde i 1928.

POLHELT: Roald Amundsen i 1926. Foto: AP, NTB scanpix
POLHELT: Roald Amundsen i 1926. Foto: AP, NTB scanpix Vis mer

Det er på Island at de mest ikoniske scenen fra ekspedisjonene hans skal filmes. Filmen skal blant annet gjenskape deler av det verdenskjente kappløpet mot Sydpolen med briten Robert Scott.

- Ærefrykt

Filmen produseres av produksjonsselskapet Motion Blur.

- Vi i Motion Blur er veldig glade for endelig å være i opptak med denne filmen om verdens fremste eventyrer og oppdager, Roald Amundsen. Det er med en stor porsjon ærefrykt vi går i gang med dette prosjektet og jeg må si det er fantastisk å endelig få se våre skuespillere i aksjon foran kamera, sier produsent Espen Horn i pressemeldingen.

Selskapet skal ha researchet filmen i fire år.

- Alle kjenner den forrykende historien om kappløpet til Sydpolen og hvordan det ender, men få kjenner historien om mennesket Roald Amundsen. Etter mer enn fire år med researcharbeid har vi oppdaget flere ukjente sider ved hans liv som vi gleder oss til å vise publikum, sier produsent Kristian Strand Sinkerud.

Filmen skal ha premiere om et knapt år, i februar 2019.

LES OGSÅ: Feirer prinsessens første uke med nytt bilde

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer