Tobias Santelmann

Spiller kronprins Olav i ny NRK-storsatsing

Den norske skuespilleren husker godt kong Olav fra da han var liten.

SPILLER KRONPRINS OLAV: Tobias Santelmann har kapret rollen som kronprins Olav i NRKs nye storsatsing. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
SPILLER KRONPRINS OLAV: Tobias Santelmann har kapret rollen som kronprins Olav i NRKs nye storsatsing. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

De siste åra har den norske skuespilleren Tobias Santelmann (38) markert seg stort i filmbransjen. Han kan allerede se tilbake på en rekke imponerende roller, og lørdag morgen ble det kjent at han er klar for å ta fatt på nok en spennende karakter.

I en pressemelding fra NRK kommer det nemlig fram at 38-åringen skal spille kronprins Olav i NRKs nye storsatsing, «Atlantic Crossing».

Interessert i historien

Santelmann husker godt kong Olav fra da han var liten.

- Jeg husker kong Olav godt fra da jeg var liten. Blant annet la vi ned en blomst utenfor slottet etter begravelsen hans, sier Tobias Santelmann, som for tiden er i full gang med innspillingen i Tsjekkia, ifølge NRK.

Videre innrømmer den norske skuespilleren at han i lang tid har vært interessert i Olav, som ble kronprins i en alder av bare to år.

- Hvilket menneske blir du av en sånn oppvekst? Allerede før han var født var det forventninger til rollen hans og hva han representerer. Det finnes veldig få slike liv i dag, sier han.

Saken fortsetter nedenfor.

Kvinnelig påvirkning

Dramaserien «Atlantic Crossing» følger kronprinsesse Märthas flukt fra Norge og hennes reise til USA, hvor hun blir en sentral maktfigur i Washingtons politiske kulisser. Vi møter også daværende kronprins Olav som en militærutdannet og handlingens mann, drevet av ønsket om å vise seg verdig som en kommende konge. Framfor alt ville han kjempe mot tyskerne, og side om side med sine landsmenn, ifølge NRK.

I november ble det kjent at den svenske skuespilleren Sofia Helin (46) skal spille kronprinsesse Märtha.

Serieskaperne har arbeidet med manuset til serien i sju år. Gjennom omfattende research har de funnet upublisert materiale i USA og Norge som viser hvordan kronprinsessen støttet Norge under andre verdenskrig.

- Så langt har det ikke vært plass til kvinnelig påvirkning i vår fortelling om andre verdenskrig. Nå åpner dette seg, sa Helin.

HVEM SKJØT: Tobias Santelmann og Aksel Hennie gjester «Lindmo» på NRK, hvor de forteller om filmen «Mordene i Kongo». Video: NRK Vis mer

LES OGSÅ: - Ulykker kan jo skje, men dette?