Tobias Santelmann

Spiller kronprins Olav i ny NRK-storsatsing

Den norske skuespilleren husker godt kong Olav fra da han var liten.

SPILLER KRONPRINS OLAV: Tobias Santelmann har kapret rollen som kronprins Olav i NRKs nye storsatsing. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
SPILLER KRONPRINS OLAV: Tobias Santelmann har kapret rollen som kronprins Olav i NRKs nye storsatsing. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert

De siste åra har den norske skuespilleren Tobias Santelmann (38) markert seg stort i filmbransjen. Han kan allerede se tilbake på en rekke imponerende roller, og lørdag morgen ble det kjent at han er klar for å ta fatt på nok en spennende karakter.

I en pressemelding fra NRK kommer det nemlig fram at 38-åringen skal spille kronprins Olav i NRKs nye storsatsing, «Atlantic Crossing».

Interessert i historien

Santelmann husker godt kong Olav fra da han var liten.

- Jeg husker kong Olav godt fra da jeg var liten. Blant annet la vi ned en blomst utenfor slottet etter begravelsen hans, sier Tobias Santelmann, som for tiden er i full gang med innspillingen i Tsjekkia, ifølge NRK.

Videre innrømmer den norske skuespilleren at han i lang tid har vært interessert i Olav, som ble kronprins i en alder av bare to år.

- Hvilket menneske blir du av en sånn oppvekst? Allerede før han var født var det forventninger til rollen hans og hva han representerer. Det finnes veldig få slike liv i dag, sier han.

Saken fortsetter nedenfor.

Kvinnelig påvirkning

Dramaserien «Atlantic Crossing» følger kronprinsesse Märthas flukt fra Norge og hennes reise til USA, hvor hun blir en sentral maktfigur i Washingtons politiske kulisser. Vi møter også daværende kronprins Olav som en militærutdannet og handlingens mann, drevet av ønsket om å vise seg verdig som en kommende konge. Framfor alt ville han kjempe mot tyskerne, og side om side med sine landsmenn, ifølge NRK.

I november ble det kjent at den svenske skuespilleren Sofia Helin (46) skal spille kronprinsesse Märtha.

Serieskaperne har arbeidet med manuset til serien i sju år. Gjennom omfattende research har de funnet upublisert materiale i USA og Norge som viser hvordan kronprinsessen støttet Norge under andre verdenskrig.

- Så langt har det ikke vært plass til kvinnelig påvirkning i vår fortelling om andre verdenskrig. Nå åpner dette seg, sa Helin.

HVEM SKJØT: Tobias Santelmann og Aksel Hennie gjester «Lindmo» på NRK, hvor de forteller om filmen «Mordene i Kongo». Video: NRK Vis mer

LES OGSÅ: - Ulykker kan jo skje, men dette?

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer