I SOFAEN TIL RUTH: Deler av filmteamet bak "Høst" hjemme hos Ruth Wesenlund. Foran i midten som nummer to fra venstre sitter Jan Vardøen og deretter Ingeborg Sundrehagen Raustøl, Ruth Wesenlund og Helge Jordal. Foto: Terje Skår.
I SOFAEN TIL RUTH: Deler av filmteamet bak "Høst" hjemme hos Ruth Wesenlund. Foran i midten som nummer to fra venstre sitter Jan Vardøen og deretter Ingeborg Sundrehagen Raustøl, Ruth Wesenlund og Helge Jordal. Foto: Terje Skår. Vis mer

Spiller inn film i Wesenlunds hjem

- Leiligheten var nesten endevendt i en uke, så jeg holdt meg stort sett på kjøkkenet, sier Ruth Wesenlund.

SEOGHØR.NO: Den folkekjære skuespilleren og komikeren Rolv Wesenlund gikk bort 18. august for snart halvannet år siden, men de siste to ukene har hans enke Ruth vært omgitt av en rekke andre skuespillere.

Regissør Jan Vardøen (også kjent som kokk og restauratør, Master Chef-dommer, forfatter, musiker og mye annet) er for tiden i gang med å spille inn sin andre film, "Høst", og har fått lov til å benytte leiligheten til innspilling av en rekke scener:

LEGENDE: Rolv Wesenlund døde i 2013, men minnet hans lever. Foto: Barbara Halden, NRK
LEGENDE: Rolv Wesenlund døde i 2013, men minnet hans lever. Foto: Barbara Halden, NRK Vis mer

- Det var mening i det på en forunderlig måte. Den passer som hånd i hanske til plottet og Ruth hørte at vi trengte og tilbød sin hjelp. Lykken står den kjekke bi, rett og slett, sier Vardøen til Se og Hør.

- Det var litt mer kaotisk enn jeg hadde forestilt meg, sier Ruth om filmopptakene i hjemmet hennes.

- Skulle tro det var "Kampen om tungtvannet" som skulle filmes. Leiligheten var nesten endevendt i en uke, så jeg holdt meg stort sett på kjøkkenet.

- Men det var en interessant opplevelse og hyggelige folk. Jeg gleder meg veldig til å se filmen.

Stjernelag av skuespillere

"Høst" beskrives som et kjærlighetsbrev til Oslo.

"Vi skal vise hovedstaden vår på sitt vakreste, med våre aller flinkeste skuespillere til stede. Det er en alvorlig film som takler viktige temaer med mye humor og innsikt" står det på  filmens Facebook-side.

Blant skuespillerne det refereres til er "Hotel Cæsar"-skuespilleren Ingeborg Sundrehagen Raustøl i hovedrollen, Helge Jordal, Bjørn Sundquist, Hege Schøyen, Glenn André Kaada, Sverre Anker Ousdal og Hilde Lousie Asbjørnsen.

- Topplag, altså, sier en stolt Jan Vardøen til Seoghør.no.

Han debuterte som filmregissør i fjor med "Heart Of Lightness - Søvnløs i Lofoten".

GUTTA I RØYKEN: En fornøyd trio under innspillingen av høst. Fra venstre Bjørn Sundquist, Jan Vardøen og Helge Jordal.
 Foto: Caroline Roka
GUTTA I RØYKEN: En fornøyd trio under innspillingen av høst. Fra venstre Bjørn Sundquist, Jan Vardøen og Helge Jordal. Foto: Caroline Roka Vis mer

Innspillingen av "Høst" skal være i boks 31. januar, og Vardøen satser på premiere i oktober. Han lager for øvrig filmen helt uten støtte.

LES OGSÅ: Derfor byttet han navn til Jonas Fjeld