TIPSMINISTER: Spillselskapet Bet24.com har lansert kulturministerens navnebror som ekspertblogger. Foto: Faksimile
TIPSMINISTER: Spillselskapet Bet24.com har lansert kulturministerens navnebror som ekspertblogger. Foto: FaksimileVis mer

"Spill og vinn med Giske"

Spillselskapet Bet24 venter suksess med sin nye tipsminister Trond Giske.

SEHER.NO:  - Tipsminister Trond Giske er slående treffsikker, og alle som spiller på hans tips kan hente hjem et hyggelig julegratiale, skryter Stian Bjørstad fra nettspill-selskapet Bet24.com.


Spillselskapet har knyttet til seg en ny ekspertblogger. Det er ikke kulturminister Trond Giske, slik man kanskje kunne tro, men en navnebror. Spille-Giske skal blogge om fotball og gi Bet24s kunder sine egne dobbeltforslag to ganger i uken.


Bjørstad forteller at Spille-Giske fikk jobben på grunn av navnet, og ikke nødvendigvis på grunn av fotballkunnskapene.


- Vi tok kontakt med Trond Giske og ønsket å bruke ham som en artig gimmick. Han har cirka like mye peiling på fotball som kulturmininsteren...


Kulturdepartementet har ved minister Trond Giske lagt fram et forslag til ny lov som skal gjøre det vanskeligere å delta i pengespill på nettet. Målet er å forby overføring av penger fra norske banker til utenlandske spillselskaper for å begrense spilleavhengighet knyttet til spill på nettet - og da spesielt poker.


I Bet24 mener man bransjen blir overkjørt og mener det er et paradoks at samtidig som det blir stadig enklere å spille hos Norsk Tipping, skal det bli vanskeligere å spille hos dem.


- Bransjen blir fremstilt som råtten og spillerne er oppgitt over å bli stemplet som kriminelle. Derfor har vi gjort dette for å få folk til å le litt. Vi driver jo med underholdning, forteller Bet24s Stian Bjørstad.


Kulturminister Trond Giske ønsker ikke å kommentere saken overfor Seher.no.